Akcija, v kateri se je poškodoval Giannis Antetokounmpo. Foto: Reuters
Akcija, v kateri se je poškodoval Giannis Antetokounmpo. Foto: Reuters

Atlanta je tik pred tekmo sporočila, da Young zaradi poškodbe gležnja na prejšnjem dvoboju ne bo igral, kar je Milwaukee potisnilo v vlogo velikega favorita. A srečanje je ubralo popolnoma drugačno pot. Hawksi niso zaostajali niti enkrat v 48 minutah in slavili prepričljivo s 110:88. Izid v finalu Vzhodne konference je izenačen na 2:2.

Younga je v prvi peterki zamenjal Williams, ki je bil z 21 točkami prvi strelec dvoboja. Le točko manj je dosegel Bogdanović, ki na prejšnjih tekmah ni blestel.

Buckse poraz niti ne bi tako bolel, a so se v tretji četrtini nadnje zgrnili temni oblaki. Koleno si je poškodoval njihov prvi zvezdnik Antetokounmpo, ki je odšepal z igrišča. V igro se ni vrnil. Kako huda je njegova poškodba, še ni znano, a nekateri v štabu Milwaukeeja se bojijo, da si je poškodoval križne vezi. To bi pomenilo dolgotrajno odsotnost s košarkarskih igrišč.

Grku v prvem polčasu ni šlo. Dosegel je le šest točk, toda v tretji četrtini je začel bolje in v prvih štirih minutah in pol vknjižil osem točk. Antetokounmpo je v obrambi skušal ustaviti Clinta Capelo, a je nerodno pristal na levo nogo in se zrušil v bolečinah. Celotna klop Bucksov je prišla do svojega najboljšega moža, ki so mu morali pomagati pri odhodu z igrišča. Pozneje se je vrnil na klop, toda v igro ni več vstopil.

Do konca tretje četrtine je Atlanta naredila delni izid 25:8, povedla za 25 točk in srečanje je bilo odločeno. Jrue Holiday je bil prvi strelec Milwaukeeja z 19 točkami. Junak prejšnje tekme Khris Middleton jih je dosegel le 16. Izza črte je zgrešil vseh osem poskusov.

"Povsem ekipna zmaga, to je kratek opis tekme," je misli o dvoboju strnil trener Hawksov Nate McMillan. Njegovega kolega Mikea Budenholzerja poleg slabe predstave varovancev skrbi tudi zdravstveno stanje Antetokounmpa.

"Videli bomo, kako je z njim po jutrišnjih pregledih. Ampak sprijazniti se bomo morali z mnenjem zdravnikov, videti je bilo namreč zelo grdo. Toda ne glede na to, ali bo lahko igral ali ne, se moramo zavedati, da imamo vseeno zelo dobro ekipo, ki pa se bo morala bolje postaviti na igrišču, na obeh straneh," je ocenil Budenholzer.

Vzhod, finale, četrta tekma:
ATLANTA (5) – MILWAUKEE (3) (2:2)
110:88 (25:22, 26:16, 36:24, 23:26)
16.478; Williams 21 (7/9 iz igre) in 8 podaj, Bogdanović 20 (6/14 iz igre), Capela in Huerter po 15, Reddish 12, Gallinari 10, Okongwu 7, Collins in Mays po 4, Knight 2, Young ni igral;
Holiday 19 (6/17 iz igre), Middleton 16 (6/17 iz igre, 0/7 za tri), G. Antetokounmpo 14 (7/10 iz igre) v 24 minutah, Tucker 8, B. Lopez in Portis po 7, Forbes 6, Nwora 4, Connaughton 3,
T. Antetokounmpo in E. Bryant po 2.