Mike Budenholzer je v Ligi NBA kot pomočnik začel delovati leta 1996 v San Antoniu. Foto: EPA
Mike Budenholzer je v Ligi NBA kot pomočnik začel delovati leta 1996 v San Antoniu. Foto: EPA

Po obstoječi pogodbi bi ekipo vodil le še v naslednji sezoni, z obnovitvijo sodelovanja pa bo po poročanju ESPN-a med Bucksi ostal vse do sezone 2024/2025.

Mike Budenholzer ima za seboj pestro kariero, leta 2015 je postal trener leta v Atlanti, štiri leta pozneje je isto nagrado prejel še z Milwaukeejem. Ko je ta na čelu z Giannisom Antetokounmpom postal velikan lige, so pričakovanja postajala vse večja. Ob letošnjem morebitnem neuspehu v končnici se je veliko govorilo o njegovi menjavi, a s šampionskim prstanom si je zdaj zagotovil večletno podaljšanje.

"Težko lahko izrazim svoje zadovoljstvo in veselje, da sem del te ekipe. Igralci so tisti, ki so zaslužni za uspeh. Imamo najboljše igralce, hvaležen sem za njihove igre. V zadnjih treh sezonah smo skupaj rasli," je ob tem povedal 52-letni trener.

Noel toži superagenta Richa Paula

Nerlens Noel je v zadnji sezoni za New York v povprečju dosegel dobrih pet točk na tekmo. Foto: EPA
Nerlens Noel je v zadnji sezoni za New York v povprečju dosegel dobrih pet točk na tekmo. Foto: EPA

Zanimiva novica pa prihaja iz Dallasa, kjer je na tamkajšnjem sodišču center Nerlens Noel vložil tožbo proti enemu najbolj znanih športnih agentov Richu Paulu, ki ima v lasti podjetje Klutch Sports. Paul, ki med drugim zastopa številne zvezdnike (LeBron James, Anthony Davis, John Wall, Ben Simmons, Draymond Green ...), je med letoma 2017 in 2020 skrbel tudi za Noela.

Ta je takrat igral za Dallas, Mavericski so mu za štiriletno sodelovanje ponudili 70 milijonov dolarjev, a je Paul košarkarju svetoval, naj ponudbo raje zavrne, sprejme enoletno pogodbo v višini 4,1 milijona dolarjev, nato pa naj bi se mu obetala donosnejša pogodba, ko bi postal prost igralec. V naslednji sezoni si je poškodoval palec, igral je manj, njegove številke so padle, dobil pa je le malo ponudb. V naslednjih dveh sezonah je pri Oklahomi dobil le minimalno ponudbo (3,7 milijona za obe leti skupaj), v zadnji pa je pri Knicksih zaslužil 5 milijonov.

Zdaj toži Paula za 58 milijonov dolarjev, ker naj bi jih izgubil pri poslu z Dallasom, nekdanjemu agentu pa očita tudi malomarno delo.