Vlatko Čančar. Foto: Reuters
Vlatko Čančar. Foto: Reuters

27-letni Primorec je zaradi poškodbe kolena izpustil celotno sezono v Ligi NBA. Do te nedelje so imeli v Denverju čas, da se odločijo, ali bodo izkoristili zadnje leto Čančarjeve pogodbe, ki bi mu navrgla 2,35 milijona dolarjev, ali ne. Zaradi plačnega proračuna ekipe, t. i. salary capa, so se odločili, da zadnjega leta pogodbe ne izkoristijo, kar pomeni, da bo Čančar 1. julija prosti igralec.

Nuggetsi kljub temu računajo, da bodo s Čančarjem podpisali novo pogodbo z minimalno zagotovljenim zneskom, kar bo zadovoljilo obe strani. Minimalne plače se namreč povečujejo prvih deset let službovanja v Ligi NBA.

Čančar bo v sezono 2024/2025 vstopil s petletnim stažem v Ligi NBA, kar pomeni, da bo zaslužil 2,43 milijona dolarjev, 80.000 več, kot bi bila njegova plača pod prejšnjo pogodbo. Na boljšem bo tudi Denver, ki bo z novo pogodbo plačal manj luksuznega davka, piše The Denver Post.

Čančar je v Denverju preživel vso svojo NBA-kariero. Igral je na 130 tekmah. Na zadnji, ki jo je odigral, je imel najboljše povprečje – pet točk in 2,1 skoka. Denver je bil v tej sezoni tudi prvak.