Darren Collison (levo) je lani igral za Indiano, 28. junija pa je sporočil, da je končal kariero. Foto: Reuters
Darren Collison (levo) je lani igral za Indiano, 28. junija pa je sporočil, da je končal kariero. Foto: Reuters

"Še vedno ljubim košarko, a zavedam se, da so v življenju še precej pomembnejše stvari. Družina in vera sta zdaj v ospredju. Širim vero po svetu, Jehovove priče so smisel mojega življenja. Še nikoli nisem tako užival. Življenje je dobilo popolnoma nov pomen, ko sem postal prostovoljec," je poudaril Collison.

32-letni Američan je med letoma 2009 in 2019 uspešno igral v Ligi NBA. Leta 2009 ga je kot 21. na naboru Lige NBA izbral New Orleans, nato pa je igral za moštva Indiane, Dallasa, Clippersov, Sacramenta in zadnji dve sezoni znova za Indiano. Februarja 2018 je imel operacijo kolena, ki je precej pospešila njegovo razmišljanje o koncu kariere.

Bodo Lakersi zdaj pripeljali Waitersa?
Generalni menedžer Lakersov Rob Pelinka, ki je poleti zelo premešal zasedbo in zadel v polno, saj je ekipa na prvem mestu Zahoda (39 zmag in 12 porazov), je želel okrepiti moštvo na položaju organizatorja igre.

Jezerniki imajo sijajno zasedbo pod košem, verjetno najmočnejšo v ligi. Na branilskih položajih imajo težave, kar se pozna predvsem v obračunih z najboljšimi ekipami v ligi. LeBron James igra preveč minut na položaju organizatorja igre in s tem porablja energijo, v soboto v San Franciscu je izgubil kar sedem žog.

Predsednica Lakersov Jeannie Buss je gostila Collisona na četrtkovi tekmi proti San Antoniu v Staples Centru. Navijači so celo vzklikali njegovo ime. Zdaj vodstvo kluba razmišlja o Dionu Waitersu, ki ga je Miami poslal v Memphis, Grizliji pa so ga takoj odpustili.

Težave na branilskih mestih so se pokazale tudi v obeh letošnjih dvobojih s Clippersi. Obakrat so Lakersi popustili v zadnji četrtini, v kateri je trener Doc Rivers vse stavil na obrambo. Še posebej Patrick Beverley je povzročal velike težave Jamesu in soigralcem.