Luka Dončić in Kawhi Leonard Foto: AP
Luka Dončić in Kawhi Leonard Foto: AP

Clippersi zaostajajo tri zmage za tretjeuvrščeno Oklahomo in višje ne bodo mogli. Od Dallasa so boljši za dve zmagi in imajo prednost v primeru izenačenega izkupička, saj so v rednem delu medsebojni dvoboj dobili z 2:1.

Clippersi igrajo še dvakrat zapored s Phoenixom, ki se krčevito bori za končnico, a jih nato čakata dvoboja z že odpisanima Utahom in Houstonom. Četrto mesto prinaša prednost domačega parketa v prvem krogu.

Priložnost za počitek Dončića in Irvinga

Tudi Dallas se najbrž ne bo premaknil s petega mesta. Mavericksi so dve zmagi pred Phoenixom in New Orelansom ter imajo prednost pred obema v primeru izenačenega izkupička. Dallas bo do konca sezone igral še v Charlottu in Miamiju, gostil Detroit ter se v zadnjem obračunu v nedeljo ob 21.30 pomeril z Oklahomo. Trener Jason Kidd bo najverjetneje namenil tudi nekaj počitka Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu pred končnico, ki se bo po odigranem play-inu začela 20. aprila.

Clippersi izločili Maverickse dvakrat zapored

Dallas ima s Clippersi v končnici še neporavnane račune. Ekipi sta se srečali v prvem krogu v letih 2020 in 2021. Obakrat so bili uspešnejši Clippersi. V mehurčku Floride ob izbruhu koronavirusa je bilo 4:2, leto pozneje 4:3.

Clippersi ne blestijo, a so vseeno dobili šest od zadnjih sedmih tekem. V nedeljo so nadoknadili 26 točk zaostanka proti Clevelandu. Največ skrbi jim povzroča bolečina v kolenu Kawhija Leonarda, ki je izpustil zadnje štiri dvoboje. Do končnice naj bi bil pripravljen.

Zasedba Clippersov je na papirju zvezdniška s Paulom Georgom, Jamesom Hardnom, Leonardom in Russllom Westbrookom. V pomembnih podpornih vlogah so Ivica Zubac, Terance Mann, P. J. Tucker, Mason Plumlee, Norman Powell in Amir Coffey.

Zmagovalec v polfinalu Zahoda na prvega po rednem delu

Zmagovalec dvoboja Dallas – Clippers se bo v polfinalu Zahoda najverjetneje pomeril s prvakom konference. Za prvo mesto se borijo Minnesota (54:24), branilec naslova Denver (54:24) in Oklahoma (53:25). Morda bo odločilen prav četrtkov dvoboj Denver – Minnesota.

Preostale tekme Dallasa

Sreda ob 1.00:
Charlotte – Dallas
Četrtek ob 1.30:
Miami – Dallas
Sobota ob 2.30:
Dallas – Deroit
Nedelja ob 21.30:
Oklahoma – Dallas

Preostale tekme LA Clippersov

Sreda ob 4.00:
Phoenix – LA Clippers
Četrtek ob 4.30:
LA Clippers – Phoenix
Sobota ob 4.30:
LA Clippes – Utah
Nedelja ob 21.30:
LA Clippers – Houston

Končnica Dallasa in Clippersov v zadnjih štirih sezonah

2020 – 1. krog: LA Clippers - Dallas 4:2
2021 – 1. krog: LA Clippers - Dallas 4:3
2022 – 1. krog: Dallas – Utah 4:2, 2. krog: Dallas – Phoenix 4:3, Finale Zahoda;: Dallas – Golden State 1:4; Clippers izpadli v play-inu
2023 – 1. krog: Phoenix – LA Clippers 4:1, Dallas brez končnice