Luka Dončić in Anthony Edwards je naslednji superzvezdniški dvoboj v Ligi NBA. Foto: Reuters
Luka Dončić in Anthony Edwards je naslednji superzvezdniški dvoboj v Ligi NBA. Foto: Reuters

Minnesota je na sedmi tekmi premagal Denver praktično zgolj s sedmimi igralci. Igro na mestu organizatorja poganja veteran Mike Conley, ob njem pa je superzvezdnik Anthony Edwards, ki je Nuggetsom v seriji dvakrat nasul prek 40 točk. Eksplozivni branilec je odličen tudi v obrambi. Volkovi so odlično pokriti na položajih v raketi, kjer so Jaden McDaniels, Karl Anthony Towns, ki ima dober met za tri točke, in obrambni igralec leta Rudy Gobert. 36, 39, 39, 40, 44 je minutaža igralcev prve peterke na sedmi tekmi z Denverjem.

Sorodna novica Minnesota z veliko vrnitvijo v drugem polčasu izločila prvake in se bo srečala z Dallasom

Veliko breme s klopi nosi najboljši šesti igralec leta Naz Reid, ob njem pa v igro prihajata še Nickeil Alexander Walker in Kyle Anderson. Ekipo krasi granitna obramba in ameriški strokovnjaki so mnenja, da je Minnesota za Dallas bolj neugoden tekmec kot Denver.

Prvič sta se ekipi v tej sezoni srečali 14. decembra v Dallasu, kjer je Minnesota slavila s 119:101. Volkovi so takrat nadoknadili 15 točk zaostanka iz prvega polčasa, prevzeli pobudo v tretji četrtini, gladko slavili in končali niz štirih zmag Dallasa. Takrat je blestel Reid, ki je s 27 točkami postavil rekord sezone. Towns je zbral 21 točk in 17 skokov. Luka Dončić je bil prvo ime tekme z 39 točkami in 13 skoki.

Dva tedna pozneje sta moštvi igrali v Minnesoti in Volkovi so na krilih 44 točk Anthonyja Edwardsa zmagali s 118:110. Dončić ni igral.

8. januarja je Dallas dosegel edino zmago na medsebojnih srečanjih (115:108). Z dvema trojkama v končnici je tekmo odločil Kyrie Irving, ki je dosegel 35 točk, točko več od Dončića. Irving je iz igre metal 14/27, od tega 6/8 za tri točke.

Zadnji dvoboj sta ekipi odigrali konec januarja. Minnesota je prizadejala Dallasu, ki je igral brez Irvinga in Dončića, enega najvišjih porazov v sezoni – 121:87.

A Dallas, konec leta ekipa s komaj 50-odstotnim izkupičkom, je februarja doživel preobrazbo. Prišla sta Daniel Gafford in PJ Washington, ena najbolj zaslužnih, da so Mavericksi začeli igrati obrambo, ki jih je pripeljala do finala Zahoda.

Od ekipe, ki se je pred dvema letoma prebila do finala Zahoda in tam izgubila z Golden Statom, so v Dallasu ostali le Dončić, Josh Green, Maxi Kleber in Dwight Powell. Kleber je poškodovan in bržkone v tej sezoni ne bo več igral, Powell pa ni več v načrtih trenerja Jasona Kidda.

Serija se bo začela v noči na četrtek. Zgodnjih tekem po evropskem času v tej sezoni ne bo več.

Minnesota uprizorila največjo vrnitev na sedmih tekmah in izločila Denver

Zahod, finale, spored

Prva tekma, četrtek ob 2.30:
MINNESOTA (3) – DALLAS (5) 0:0

Druga tekma, sobota ob 2.30:
MINNESOTA (3) – DALLAS (5)
Tretja tekma, ponedeljek ob 2.00:
DALLAS (5) – MINNESOTA (3)
Četrta tekma, sreda, 29. maja, ob 2.30:
DALLAS (5) – MINNESOTA (3)
---------------------------------------
Peta tekma, petek, 31. maja, ob 2.30:
MINNESOTA (3) – DALLAS (5)
Šesta tekma, nedelja, 2. 6., ob 2.30:
DALLAS (5) – MINNESOTA (3)
Sedma tekma, torek, 4. 6., ob 2.30:
MINNESOTA (3) – DALLAS (5)