Anthony Davis. Foto: Reuters
Anthony Davis. Foto: Reuters

Po novem bo v kalifornijski ekipi ostal do leta 2028 za 186 milijonov dolarjev. Uradne potrditve sicer še ni, tudi na spletni strani lige so ob novici o podaljšanju kot vir navedli prav ESPN.

Ta poroča, da se je Davis s klubom dogovoril za najdaljše mogoče podaljšanje pogodbe za tri leta, tako da bo zdaj Jezernikom ostal zvest do leta 2028.

To zvestobo pa bodo Lakers plačali z rekordnim zneskom – skupno 186 milijonov dolarjev za tri leta je namreč vsota, ki pomeni največje oziroma finančno najmočnejše preračunano enoletno podaljšanje pogodbe (za 62 milijonov dolarjev) do zdaj v Ligi NBA.

Kot še dodaja portal, bo po informacijah košarkarjevega agenta Richa Paula skupna celotna vrednost pogodbe, vključno z dozdajšnjo, dosegla 270 milijonov dolarjev.

Davis – leta 2020 je s klubom osvojil svoj prvi naslov v NBA-ju – je eden ključnih členov ekipe, ki se je v prejšnji sezoni prebila do finala Zahodne konference, kjer jo je izločil poznejši prvak Denver. V prejšnji sezoni je 30-letni ameriški zvezdnik v povprečju dosegal po 25,9 točke, 12,5 skoka in 2,6 podaje na tekmo.

Podaljšanje sodelovanja z Davisom je le eden od kamenčkov v mozaiku sestavljanja oziroma potrjevanja ekipe. Klub Los Angeles Lakers je po koncu prejšnje sezone že podaljšal pogodbe z D'Angelom Russllom, Austinom Reavesom in Ruijem Hačimuro, prvi zvezdnik LeBron James pa je pred kratkim prav tako že potrdil, da bo v svoji 21. sezoni v Ligi NBA tudi ostal zvest temu klubu.