Dončić bo manjkal v soboto v Memphisu. Foto: Reuters
Dončić bo manjkal v soboto v Memphisu. Foto: Reuters

Slovenski zvezdnik je imel že nekaj časa težave, v zadnjih dveh dneh pa je z Dallasom odigral dve tekmi. V manj kot 24 urah so Mavsi ugnali Utah in klonili v New Orleansu. Na srečanju s Pelikani je Luka vidno šepal, zaradi bolečin pa je v tretji četrtini odšel na klop in se ni več vrnil na parket.

Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski je poročal, da se bo glavni nosilec igre teksaške zasedbe lahko kmalu vrnil na igrišče. Po informacijah blizu kluba bo lahko zaigral takoj, ko bo bolečina v mišici popustila. Kot je še dodal, bo Dončić opravil terapije za lajšanje bolečine, ne bo pa manjkal dolgo časa. V soboto v FexEx Forumu v Memphisu zagotovo ne bo igral.

Luka, ki je s povprečjem 33 točk na tekmo drugi strelec lige, je v New Orleansu dejal, da stanje mišice ni dobro, težave pa so se začele po tekmi s Phoenixom, ki jo je Dallas odigral v nedeljo. Naslednja preizkušnja čaka Mavse v noči na nedeljo po slovenskem času, ko bodo gostovali v Memphisu. Do konca rednega dela bodo sicer odigrali še 15 tekem, večino v gosteh.