Luka Dončić prodira mimo Rudyja Goberta. Foto: AP
Luka Dončić prodira mimo Rudyja Goberta. Foto: AP

Na uvodni večer, ko bodo košarkarji Milwaukeeja dobili šampionske prstane, se bodo Bucksi pomerili z Brooklynom, ki so ga lani na poti do naslova izločili v sedmih tekmah.

Dallas bo prvo tekmo odigral 21. oktobra proti Atlanti, ko si bosta nasproti stala Luka Dončić in Trae Young, ki sta pred začetkom sezone s kluboma podpisala maksimalni pogodbi.

Božični dan, ki v Ligi NBA velja za najprestižnejši del rednega dela, bosta opoldne v Madison Square Gardnu odprla New York in Atlanta. Sledil bo obračun Milwaukeeja in Bostona, nato pa dvoboj Phoenixa in Golden Stata.

Osrednja tekma dneva bo pripadla prvima favoritoma za naslov – Los Angeles Lakersom in Brooklyn Netsom, ki se bo začela ob 2.00. Na eni strani bodo LeBron James, Anthony Davis in Russell Westbrook, na drugi Kevin Durant, Kyrie Irving in James Harden.

Dan bosta ob 4.30 po slovenskem času sklenila Utah z Donovanom Mitchllom in Rudyjem Gobertom ter Dallas z Luko Dončićem.

Vodstvo Lige NBA je za zdaj določilo le dvoboje, ki bodo na nacionalni televiziji uvodni teden sezone in za božič. Celoten koledar sezone bo znan v petek.