Pripravljalne tekme Dallasa so potrdile izjemen potencial latvijsko-slovenske naveze. Bo tako tudi na začetku rednega dela sezone, ki se začne naslednji teden? Foto: AP
Pripravljalne tekme Dallasa so potrdile izjemen potencial latvijsko-slovenske naveze. Bo tako tudi na začetku rednega dela sezone, ki se začne naslednji teden? Foto: AP

Mavericks in Clippers so se soočili v Vancouvru. Kristaps Porzingis je imel met iz igre 6:9, met za tri 1:3, prosti meti 5:6 ter dve izgubljeni žogi v 23 minutah. Luka Dončić pa je imel met iz igre 5:11, met za tri 4:9, prosti meti 1:2 in kar devet izgubljenih žog v 25 minutah. Pri Dallasu se je izkazal tudi Justin Jackson z 18 točkami.

V 3. četrtini si je Dončić prislužil tehnično, saj se je zapletel v petelinjenje z novincem Clippersov Teranceom Mannom. Po Dončićevem prekršku v napadu mu je Mann iz rok izbil žogo, nato se je začelo merjenje moči, a so ju soigralci hitro ločili, sodniki pa kaznovali oba igralca.

Pripravljalno obdobje so Mavsi začeli s 3 porazi, sklenili pa z dvema zmagama, pri čemer je prednjačila njihova udarna naveza, od katere je odvisna prihajajoča sezona 2019/20. Prvo tekmo v drugi NBA-sezoni bo Luka Dončić igral v noči s srede na četrtek po slovenskem času.

Pripravljalni zmagi tudi za ostala Slovenca
Goran Dragić
je z Miamijem dobil tekmo proti Orlandu s 107:98. Ljubljančan je v 23 minutah na parketu dosegel pet točk, tri podaje, skok in ukradeno žogo. Dragić je iz igre metal 2:7, poskušal je s štirimi trojkami, eno trojko pa je tudi zadel.

Slavil je tudi Vlatko Čančar, ki je z Denverjem premagal Portland s 110:104. Čančar je bil na parketu 12 minut, v tem času pa je dal eno trojko.


LIGA NBA 2019/20

TEKMI 22. OKTOBRA
TORONTO - NEW ORLEANS
LA CLIPPERS - LA LAKERS

TEKME 23. OKTOBRA:
CHARLOTTE - CHICAGO
INDIANA - DETROIT
ORLANDO - CLEVELAND
PHILADELPHIA - BOSTON
MIAMI - MEMPHIS (Dragić)
BROOKLYN - MINNESOTA
DALLAS - WASHINGTON (Dončić)
SAN ANTONIO - NEW YORK
UTAH - OKLAHOMA CITY
PORTLAND - DENVER (Čančar)
PHOENIX - SACERAMENTO

TEKME 24. OKTOBRA:
DETORIT - ATLANTA
HOUSTON - MILWAUKEE
GOLDEN STATE - LA CLIPPERS