LeBron James in Luka Dončić bosta znova soigralca na tekmi zvezd. Foto: Reuters
LeBron James in Luka Dončić bosta znova soigralca na tekmi zvezd. Foto: Reuters

Več glasov od 24-letnega Ljubljančana imata na Zahodu še Nikola Jokić (2,777.068 milijonov) in Kevin Durant (2.773.809). Mejo dveh milijonov je presegel tudi zvezdnik Golden Stata Stephen Curry (2.126.037).

Skupno je največ glasov zbral grški zvezdnik Milwaukeeja Janis Andetokumbo (3.475.698), sledita pa mu najboljši strelec lige Joel Embiid in motor igre vodilnega Bostona Jayson Tatum. Med branilci Vzhoda je na prvem mestu Tyrese Haliburton (2.192.810).

Glasovanje bo potekalo do 20. januarja, tekma zvezd Lige NBA pa bo 18. februarja v Indianapolisu. V skupnem seštevku za izbor ekipe glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov, po 25 pa izbor košarkarje in novinarjev.

Glasovanje bo tako kot lani mogoče na spletni strani lige in v aplikaciji. Vsak od košarkarskih privržencev bo lahko na oba načina glasoval za do deset košarkarjev na dan, po pet iz vsake konference in po različnih položajih na parketu. V vsaki konferenci bo lahko izbral po dva branilca in tri košarkarje na drugih položajih. Trojno bodo šteli glasovi še 12., 15. in 19. januarja.

Vrnitev rivalstva Vzhod – Zahod
V Indianapolisu se bo Liga NBA vrnila na dvoboj Vzhoda proti Zahodu, ekip tako ne bosta več izbirala igralca z največ prejetimi glasovi v obeh konferencah.