Najprej je za pravi vihar poskrbel novinar Marc Stein, ki je na omrežju X zapisal, da slovenski košarkar zaradi osebnih razlogov nocoj ne bo nastopil na tekmi proti Memphisu. Košarkarski as je ta osebni razlog razkril na Instagramu. Novica je močno presenetila javnost – postal je namreč očka! 24-letni Ljubljančan je objavil fotografijo deklice, ki sta jo z leto dni starejšo manekenko Anamario Goltes poimenovala Gabriela. Na fotografiji so malčica in dlani novopečenih staršev.

Dončić in Goltes, ki sta nosečnost uspešno skrivala, sta par še iz obdobja, ko Luka ni bil NBA-zvezda. Ljubezen sta kronala 7. julija, ko sta se zaročila na Bledu. Dončičevi oboževalci in sledilci so takoj opazili tudi simboliko – za dan zaroke je izbral 7. julij (7. 7.), 77 pa je tudi številka, ki jo v Ligi NBA nosi na svojem košarkarskem dresu.

Dončić izjemno začel letošnjo sezono

24-letni Ljubljančan je prvič v tej sezoni izpustil tekmo v Ligi NBA. To sezono za Maverickse v povprečju zbere 31,1 točke, 8,0 skoka in 7,9 podaje na tekmo.

Dončić je bil na zadnji tekmi Dallasa znova prvo ime svoje ekipe, ki trenutno zaseda četrto mesto na Zahodu. 24-letni Ljubljančan je na tekmi proti Houstonu blestel z 41 točkami, le podaja in skok pa sta mu zmanjkala do 59. trojnega dvojčka, s čimer bi na večni lestvici ujel Larryja Birda.

Sorodna novica Dallas brez Dončića nemočen proti predzadnjemu Memphisu