Luka Dončić bo četrtič v zadnjih petih sezonah igral na tekmi vseh zvezd. Foto: AP
Luka Dončić bo četrtič v zadnjih petih sezonah igral na tekmi vseh zvezd. Foto: AP

Ob njem so se v prvi peterki na zahodu znašli še kapetan LeBron James (Los Angeles Lakers), ki je prejel največ glasov med vsemi košarkarji in bo na tekmi vseh zvezd igral že 19. ter se s tem izenačil s Kareemom Abdul-Jabbarjem. Ob njem bodo v prvi peterki z zahoda še Stephen Curry (Golden State Warriors), Nikola Jokić (Denver Nuggets) in Zion Williamson (New Orleans Pelicans).

Na vzhodu je kapetan, torej košarkar z največ glasovi navijačev, postal Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks). Ob njem bodo v prvi peterki igrali še Kevin Durant in Kyrie Irving (oba Brooklyn Nets), Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers) in Jayson Tatum (Boston Celtics).

Dončić je prvič zaigral na tekmi vseh zvezd v sezoni 2019/20 in dosegel osem točk ter štiri asistence. Naslednje leto je bil član prve peterke in vnovič dosegel osem točk in osem asistenc. Tudi lani je dvoboj končal z osmimi točkami in tremi asistencami.

Oba kapetana bosta svoje soigralce izbrala tik pred samo tekmo, so pred časom sporočili iz Lige NBA. Dvoboj med ekipo LeBron in ekipo Giannis bo v noči z 19. na 20. februar. Rezerviste, po sedem iz vsake konference, bodo izbrali trenerji lige NBA, in sicer v noči z 2. na 3. februar.