Mavericksi so bili popolnoma nemočni na obeh tekmah v Portlandu pretekli konec tedna. Zbrali so 24 zmag in 21 porazov, kar je trenutno dovolj za peto mesto na Zahodu. Za njimi so LA Clippersi, Golden State, Phoenix in LA Lakersi. Vse ekipe imajo velike težave s poškodovanimi igralci in v drugi polovici rednega dela se bo vrstni red zagotovo še precej premešal.

23-letni Ljubljančan ni zadovoljen z izkupičkom, saj je izjemno tekmovalen. Leta 2017 je s Slovenijo postal evropski prvak, nato pa je maja 2018 osvojil še Evroligo z madridskim Realom. Na zaključnem turnirju v Beogradu je bil izbran za najkoristnejšega igralca.

Davis in Harden sta izsilila menjavo igralcev
Vodstvo Dallasa se zelo dobro zaveda, da nezadovoljni zvezdniki, ki imajo do izteka pogodbe še dve leti, lahko izsilijo marsikaj. Anthony Davis ni želel ostati v New Orleansu, zato je prestopil k LA Lakersom in že v prvi sezoni osvojil šampionski prstan. Na tega že dolgo časa čaka James Harden, ki je zapustil Houston in odšel v Brooklyn, kjer pa je bil prav tako nezadovoljen in zdaj igra v Philadelphii.

ESPN dodaja, da ni nujno, da bi Dončić zahteval menjavo igralcev, če vodstvo kluba do poletja 2024 ne bi sestavilo ekipe, ki bi se borila za naslov prvaka. Lažje bo okrepiti ekipo do 9. februarja, kot pa nato v naslednjih sezonah.

Lastnik Dallasa Mark Cuban je bil nezadovoljen z muralom umetnika Prestona Panneka, ki je naslikal Dončića s sporočilom, da potrebuje pomoč.