Luki Dončiću in soigralcem sta odpadli dve tekmi, tako da so dobili nepričakovan osemdnevni odmor. Foto: Reuters
Luki Dončiću in soigralcem sta odpadli dve tekmi, tako da so dobili nepričakovan osemdnevni odmor. Foto: Reuters

Kapetana ekip bosta LeBron James (Zahod) in Kevin Durant (Vzhod). V začetni peterki Zahoda bodo še Kawhi Leonard (LA Clippers), Nikola Jokić (Denver) in Stephen Curry (Golden State). Na drugi strani bodo poleg Duranta (Brooklyn) še Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Joel Embiid (Philadelphia), Bradley Beal (Washington) in Kyrie Irving (Brooklyn).

Dončić in Lillard izenačena

V noči na petek so tako določili po pet igralcev vsake konference, ki bodo začeli tekmo. 50 odstotkov glasov so prispevali navijači, po 25 pa košarkarji in predstavniki medijev. Dončić in Damien Lillard (Portland) sta bila v seštevku vseh treh kategorij izenačena na drugem mestu branilcev Zahoda. Dončić je bil drugi v glasovanju navijačev, Lillard tretji, vendar je bil branilec Portlanda drugi v glasovanju košarkarjev in medijev. V obeh teh kategorijah je bil Dončić tretji. V takem primeru odločajo glasovi navijačev, tako da je drugi branilski položaj na Zahodu poleg Curryja zasedel Dončić.

Rezerviste bodo v torek določili trenerji

V torek bo znanih še po sedem rezervnih igralcev iz vsake konference, ki bodo dopolnili ekipi All Star. Izbrali jih bodo trenerji. Že zdaj je jasno, da bo eno zasedbo vodil trener trenutno najboljšega moštva lige, Utaha, Quin Snyder. Če bo Philadelphia na naslednjih dveh tekmah slavila vsaj enkrat, ali če bosta vsaj enkrat klonila Milwaukee in Brooklyn, bo na klopi druge sedel Doc Rivers.

Košarkarji bodo v domači izolaciji od 27. februarja

Nekateri zvezdniki so zaradi strnjenega urnika, ki je posledica poznejšega začetka sezone zaradi epidemije covida-19, nasprotovali izvedbi tradicionalne revijalne tekme. Čeprav dogodek ne bo potekal ves konec tedna, bo izpeljan tudi spremljevalni spored. Tekmovanji v spretnosti in metu za tri točke bosta na sporedu pred tekmo zvezdnikov, v zabijanju pa med polčasom.

"Tekma zvezd v Atlanti bo nadaljevala našo tradicijo počastitve košarke in najboljših igralcev na svetu pred svetovnim občinstvom," je povedal komisar lige Adam Silver. Srečanje bo potekalo pod strogimi ukrepi za preprečitev širjenja koronavirusa. Tako bodo sodelujoči košarkarji v domači izolaciji od 27. februarja, 6. marca pa bodo odpotovali v Atlanto, kjer bo nekakšen "mini mehurček". Vsak igralec bo lahko s sabo pripeljal štiri goste, bodisi družinske člane, dolgoletne prijatelje bodisi agente, je zapisal ESPN.

Naslednja tekma Dallasa v ponedeljek

Zaradi neugodnih vremenskih razmer je v Ligi NBA sicer odpadlo še eno srečanje Dončića in druščine. Nov termin gostovanja Dallasa v Houstonu, kjer so zaradi vremenskih razmer zaprli Toyota Center, bodo sporočili pozneje. Zaradi vremenskih razmer v Teksasu so Mavsi ostali tudi brez domačega obračuna z Detroitom. Naslednja preizkušnja Dallas čaka v ponedeljek, ko v American Airlines Center prihaja Memphis. Odpadle tekme bodo odigrali v drugem delu sezone, ki se bo začel 11. marca.