Dallas se krčevito bori za končnico, zato je poškodba Luke Dončića toliko bolj neugodna. Foto: Reuters
Dallas se krčevito bori za končnico, zato je poškodba Luke Dončića toliko bolj neugodna. Foto: Reuters

Poškodba ni nova. Dončić je o njej razpredal že v nedeljo po tekmi s Phoenixom. Zdaj je razkril, da ga bolečina pesti že nekaj časa. "Mislim, da se je zgodilo na drugi tekmi po All Star vikendu. Tam nekje," je povedal Dončić.

Sorodna novica Dončić predčasno končal tekmo v New Orleansu, kjer se je Dallas prepozno prebudil

Takrat je Dallas igral proti San Antoniu. Dončić je dejal, da se je po tekmi zjutraj zbudil z bolečino. "Ta poškodba je drugačna. Po navadi dobim udarec, tokrat ga nisem, zato je čudno. Res ne vem, kaj je," je dodal Dončić.

"Težko pridem v ritem. Moti me pri teku in predvsem pri metu iz skoka, ko potrebuješ obe nogi. Odriv je res boleč," je na vprašanje, kako ga poškodba ovira, povedal Dončić.

Proti New Orleansu je bilo dokaj v redu v prvi četrtini, je povedal Dončić, nato pa se je stanje le slabšalo.

Dončić je po tekmi proti San Antoniu dobro igral v zmagi nad Philadelphio. Ob metu 53,6 odstotka je vknjižil 42 točk in 12 podaj. Na zadnjih dveh tekmah proti Phoenixu in Utahu je skupaj iz igre metal 18/46 in 5/20 za tri točke. Proti New Orleansu je bil njegov met 4/14, od tega 1/5 izza črte.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Vsi vidimo, da se ne giblje normalno. Met, obramba – vpliva na vse. Bori se s težavami, da bi pomagal soigralcem, a tokrat ni mogel nadaljevati. Upamo, da sicer ni nič resnega. Imamo malce časa pred naslednjo tekmo in samo upamo, da bo Luka čim prej nazaj,“ je dejal trener Dallasa Jason Kidd.

Težave Dončića s stegensko mišico