Damian Lillard je popeljal Portland do dodatne tekme za osmo mesto. Foto: Reuters
Damian Lillard je popeljal Portland do dodatne tekme za osmo mesto. Foto: Reuters

Za najkoristnejšega igralca v Walt Disney World Resortu je bil izbran zvezdnik Portlanda Lillard, ki je v povprečju dosegal kar 37,6 točke na tekmo. Na zadnjih treh tekmah je bil neustavljiv, dosegel je 51, 61 in 42 točk. Blazersi so dobili šest izmed osmih tekem.

Booker je popeljal Phoenix do osmih zmag. Sunsi so edina ekipa, ki v Orlandu ni doživela poraza, vendar se ji vseeno ni uspelo prebiti v končnico. Poleg Lillarda in Bookerja je bil le še Dončić soglasno izglasovan v udarno peterko. 21-letni Ljubljančan bo prvo tekmo v končnici odigral v torek ob 3.00, ko se bo Dallas srečal s favoriziranimi LA Clippersi.

V drugi peterki so Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Kristaps Porzingis, Caris LeVert in Michael Porter Jr.

Novinarji so bili enotni, da je najboljši trener v "mehurčku" Monty Williams, ki je preporodil Phoenix. Drugo mesto je zasedel trener Portlanda Terry Stotts.

Pelikani odpustili trenerja Gentryja
Vodstvo New Orleansa je odpustilo trenerja Alvina Gentryja. Odločitev so v klubu sprejeli dan po koncu rednega dela sezone. Pelikani so se sicer uvrstili v nadaljevanje sezone po večmesečni prekinitvi zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19, niso pa se uvrstili v končnico.

Gentry je moštvo prevzel leta 2015 in ga predlani popeljal do polfinala Zahodne konference. V tej sezoni so v New Orleansu računali na močan vpliv novinca Ziona Williamsona, ki pa si je poškodoval koleno in je moral izpustiti kar 44 tekem.