Luka Dončić je bil daleč najboljši strelec Dallasa ob domačem porazu proti Charlottu. Foto: Reuters
Luka Dončić je bil daleč najboljši strelec Dallasa ob domačem porazu proti Charlottu. Foto: Reuters

Po novem trpkem porazu, sodeč po statistikih ESPN-a največjem presenečenju v letošnji sezoni, imajo navijači Dallasa počasi vsega dovolj. Po šestem porazu na zadnjih osmih tekmah (12. na zadnjih 17 tekmah) so izrazili svoje nezadovoljstvo sredi tretje četrtine, potem ko so vso tekmo spremljali popoln razpad sistema svojih ljubljencev.

Jason Kidd je bil izjemno razočaran nad predstavo svojih varovancev, zlasti v prvi četrtini, v kateri jim je Charlotte, ki je igral brez nekaterih svojih najboljših igralcev, nasul kar 37 točk.
Jason Kidd je bil izjemno razočaran nad predstavo svojih varovancev, zlasti v prvi četrtini, v kateri jim je Charlotte, ki je igral brez nekaterih svojih najboljših igralcev, nasul kar 37 točk. "Verjetno bi nas morali izžvižgati že v prvi četrtini. /.../ Preprosto ni bilo interesa, zelo sem razočaran," je dejal na novinarski konferenci po tekmi. Potem ko je Dallasu kazalo dobro, je v zadnjem obdobju po številnih porazih zdrsnil na 11. mesto. Za upanje na igranje v končnici morajo biti Mavericksi ob koncu rednega dela vsaj deseti. Foto: Reuters

Ti so vodili le na uvodu srečanja, ko je s "floaterjem" žogo skozi obroč pospravil Luka Dončić. Nato pa je bila ekipa Charlotta, ena najslabših ekip lige, ves čas v vodstvu. Za najvišjo prednost (+21) je s prostim metom poskrbel Gordon Hayward (69:90). Dallasu se je sicer uspelo približati tekmecu na vsega točko razlike, a je Charlotte hitro odgovoril z delnim izidom 10:0.

Številni porazi v zadnjem obdobju in to, da se končnica njegovi ekipi počasi, a vztrajno izmika, so na prvem zvezdniku ekipe Luki Dončiću pustili posledice. Že dolgo ni bil tako razočaran po tekmi. "Lahko vidite razliko pri meni na parketu. Včasih sploh nimam več občutka, da sem to jaz. Preprosto samo obstajam. Včasih sem se res zabaval, bil nasmejan na parketu, a zdaj je vse tako frustrirajoče iz številnih razlogov, ne le zaradi košarke," je povedal Dončić in po dodatnem vprašanju, kaj ga muči, navedel tudi težave v zasebnem življenju.

Dončić je bil kljub vsemu s 34 točkami daleč najučinkovitejši posameznik Mavericksov, le dve podaji sta mu ob desetih skokih zmanjkali do trojnega dvojčka. "Moramo igrati močneje. To je to. Pokazati moramo, da nam je mar – in vse se najprej začne pri meni. Preprosto moram voditi to ekipo, igrati močneje. Za to prevzemam odgovornost," je še povedal Ljubljančan.

Seveda hočeš igrati dobro, a na parketu je prostora le za pet ljudi, ki lahko igrajo za Dallas. Če želijo navijači zamenjati mesta, potem naj izvolijo. Imajo leta dela pred seboj, da postanejo dovolj dobri za igranje na tej ravni.

Kyrie Irving

18 točk je na račun Dallasa v noči na soboto dodal Kyrie Irving. "Smo zelo uravnotežena ekipa, ob dneh, ko se mi zdi, da smo dali vse od sebe. Potem pa pridejo dnevi, ko energije nekako ni ali pa tekme ne začnemo dobro, napad ne steče ali pa preprosto ne zadevamo metov. Tu vidno vlogo odigrajo tudi čustva, ki lahko nato narekujejo razplet tekem," je povedal Irving.

Sorodna novica Odpisani Sršeni pičili Dallas v ključnem delu sezone

Medtem ko je glavni trener Jason Kidd upravičil negodovanje navijačev s tribun, se Irving z njimi pretirano ne ukvarja. Celo nasprotno, za negativne odzive navijačev mu je vseeno. "Igral sem v New Yorku. Vem, kako je to. Seveda hočeš igrati dobro, a na parketu je prostora le za pet ljudi, ki lahko igrajo za Dallas. Če želijo navijači zamenjati mesta, potem naj izvolijo. Imajo leta dela pred seboj, da postanejo dovolj dobri za igranje na tej ravni," je dodal Irving.

Naslednjo tekmo bodo Mavericksi odigrali proti istemu nasprotniku, le da bodo tokrat odpotovali v Severno Karolino. Tekma se začne v nedeljo ob 19. uri po našem času.

Dončić obupan po novem porazu Dallasa