Luka Dončić Foto: Reuters
Luka Dončić Foto: Reuters

Dončič je bil eden izmed junakov dramatične Dallasove zmage nad LA Lakersi (104:101), ki so v zadnji četrtini nadomestili 20 točk zaostanka. Slovenski as je dvoboj končal s 30 točkami, 12 skoki in 8 podajami.

Srečanje je s trojko 22 sekund pred koncem odločil Kyrie Irving. Njegov koš po podaji Dončića je bil izbran za najlepšo akcijo dneva.

Dončić je po tekmi hvalil vrnitev gostiteljev, ki so zadnjo četrtino dobili 30:13. "Lakersi imajo izvrstno ekipo z odličnimi igralci, tako da so sposobni podobnih vrnitev. Celo povedli so za dve, a smo se zbrali in zmagali," je povedal Dončić.

"Menim, da smo tri četrtine igrali zelo, zelo dobro obrambo. V zadnji smo se preveč sprostili. Zmaga je zmaga, še posebej na gostovanju pri Lakersih. Bilo je težko, a kot sem rekel, zmagi se ne gleda v zobe," je še dodal Dončić.

Naslednjo tekmo bodo Mavericksi igrali v nedeljo zjutraj ob 4.30 v isti dvorani proti LA Clippersom. Sledi serija treh tekem doma proti Houstonu, Memphisu in Oklahomi.

Deset najlepših akcij večera v Ligi NBA

Popovich pozval gledalce, naj ne žvižgajo Leonardu

Za zanimivo potezo je poskrbel tudi trener San Antonia Gregg Popovich, ki je ob prostih metih Kawhia Leonarda (LA Clippers) uradnemu govorniku vzel mikrofon in pozval gledalce, naj mu pri izvajanju prostih metov ne žvižgajo.

Sorodna novica Dallas zapravil 20 točk prednosti v Los Angelesu, a se rešil s trojko Irvinga