Kevin Durant je dvakratni prvak Lige NBA (z Golden Statom) in desetkratni udeleženec tekme All Star. Foto: Reuters
Kevin Durant je dvakratni prvak Lige NBA (z Golden Statom) in desetkratni udeleženec tekme All Star. Foto: Reuters
Sorodna novica Liga NBA se z 22 ekipami vrača 31. julija

Durant je zadnjo tekmo odigral (v dresu Golden Stata) 11. junija 2019, ko si je med peto tekmo finala končnice proti Torontu poškodoval ahilovo tetivo. Še isti mesec je kot prost igralec z Brooklynom podpisal štiriletno pogodbo, vredno 164 milijonov dolarjev. Toda debija v novem dresu še ni dočakal, zdaj pa je potrdil, da se bo vrnil šele v naslednji sezoni, ki naj bi se začela 1. decembra.

V pogovoru za ESPN je Durant, ki je marca prebolel tudi okužbo z novim koronavirusom, dejal, da čuti velik napredek pri fizični pripravi, spomnil je, da redno trenira v Los Angelesu, vendar še ni pripravljen za vrnitev na parket.

"Najbolje zame je, da počakam. Ne verjamem, da sem pripravljen že naslednji mesec igrati v tako intenzivnem ritmu. Raje se bom pripravil na naslednjo sezono, letošnja pa je zame končana," je dejal 31-letni Durant, dvakratni MVP finala (obakrat z Golden Statom).

Liga NBA se bo po več kot trimesečnem premoru nadaljevala 31. julija, vsa moštva bodo igrala v Orlandu.

Združenje igralcev podprlo načrt
Združenje igralcev Lige NBA je podprlo scenarij za nadaljevanje prvenstva, v katerem bo nastopilo 22 ekip. Liga NBA se bo po koronavirusnem premoru predvidoma nadaljevala 31. julija v Orlandu v športnem kompleksu Wide World of Sports. Med 22 moštvi, ki bodo nadaljevala sezono, je 13 ekip iz Zahodne konference in devet iz Vzhodne. Načrt je, da bi se vse ekipe 7. julija preselile v Orlando in bile v karanteni do nadaljevanja oziroma konca sezone, dnevno pa bi igralce tudi testirali na novi koronavirus.