Kevin Durant in Kyrie Irving bosta glavna nosilca upov Netsov. Foto: EPA
Kevin Durant in Kyrie Irving bosta glavna nosilca upov Netsov. Foto: EPA

"Bil sem živčen. Ta trenutek sem si predstavljal devet, deset mesecev. Zdaj, ko sem šel skozi to, je občutek dober," je povedal Durant, ki je svoji prvi točki dosegel z zabijanjem. Nato je podal DeAndreu Jordanu za novo zabijanje. V 24 minutah je ob metu 5/12 vknjižil 15 točk, 3 skoke in 3 podaje. "Po moje nisem odigral nekaj posebnega, sem pa imel nekaj dobrih trenutkov," je še dodal Durant.

Brooklyn bo z Durantom in Irvingom, ki je tokrat dosegel 18 točk v 17 minutah, eden glavnih kandidatov za naslov. Še posebej, ker imajo Netsi širok izbor dobrih košarkarjev (Dinwiddie, Harris, LaVert, Jordan, Allen ...). V dresu Washingtona je debitiral Deni Avdija in ob 100-odstotnem metu 6/6 prispeval 15 točk.

Prenovljena Atlanta je s 116:107 ugnala Orlando. Trae Young je dosegel 21 točk, novinca Bogdan Bogdanović in Danilo Gallinari pa 18 oziroma 17.

LA Lakersi brez LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa so bili s 131:106 boljši od LA Clippersov. S 33 točkami in 10 skoki je bil junak tekme Talen Horton Tucker.

V noči na torek bo Miami igral z New Orleansom, Dallas pa še enkrat z Milwaukeejem. Redni del sezone se bo začel 22. decembra.