LeBron James je prvem polčasu navdušil gledalce. Foto: AP
LeBron James je prvem polčasu navdušil gledalce. Foto: AP
Kemba Walker in Goran Dragić
Goran Dragić nestrpno pričakuje začetek nove sezone. Foto: AP

30-letniku se bo namreč naslednjo sezono iztekla pogodba z Golden Statom, s katerim je osvojil dva naslova prvaka, v obeh finalih pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca.

"Kaj se bo zgodilo poleti? Pošten bom. Pošten s svojo odločitvijo, ko me bodo spraševali o tem, bom vedno odkrit. Ne sramujem se, zakaj sem se v preteklosti selil," je v pogovoru z mediji povedal Durant. Nase je opozoril pred dvema letoma, ko je najprej še v dresu Oklahome izgubil konferenčni finale proti Golden Statu, nekaj tednov pozneje pa je kot strela z jasnega priletela novica, da se seli prav v Oakland. Zaradi tega je pogosto omenjen kot košarkar, ki je popolnoma zlomil že prej načeta razmerja v najmočnejši ligi na svetu.

Pripada novi ekipi
"Ta prestop je povzročil preveč pozornosti, zato bom tokrat res odkrit," je nadaljeval Durant in jasno namignil, da se je v novem okolju našel: "Odločilo bo, kje se bom počutil udobno, kje se bom počutil doma. Tu se počutim kot doma, pripadam tej ekipi. Dobro sem se ujel s soigralci. Res ne vem, kaj se bo zgodilo poleti, a čutim se del te ekipe."

James igral le v prvem polčasu
To poletje je bil najbolj vroče ime na trgu LeBron James, ki se je na koncu odločil, da obleče dres LA Lakersov. James je v noči na torek prvič igral pred svojimi (novimi) navijači. Lakersi so izgubili tudi drugo pripravljalno tekmo, Denver je bil boljši s 113:111. James, ki je igral le v prvem polčasu, je v 15 minutah dosegel 13 točk. Na drugi strani se je izkazal Mason Plumlee (23 točk), ki je iz igre zadel vseh 11 metov.

Ducat točk Gorana Dragića
Drugi poraz na drugi pripravljalni tekmi je doživel tudi Miami, ki je izgubil pri Charlottu s 122:113. Goran Dragić je v 24 minutah zbral 12 točk, 4 skoke in 4 podaje. Iz igre je metal 4/12.