Rudy Gobert je bil v zadnjih dveh sezonah najboljši obrambni igralec Lige NBA. Foto: EPA
Rudy Gobert je bil v zadnjih dveh sezonah najboljši obrambni igralec Lige NBA. Foto: EPA

Ironično se je prav Francoz na ponedeljkovi novinarski konferenci posmehoval nevarnosti virusa. Po koncu druženja z novinarji se je namenoma dotaknil vseh mikrofonov in diktafonov, ki so bili na mizi pred njim, in odhitel iz sobe. Le tri dni pozneje je bila potrjena okužba.

"Rad bi se zahvalil vsem za podporo in skrb, ki sem jo bil deležen v zadnjih 24 urah. Odkar sem izvedel za diagnozo, sem doživel toliko čustev. Največ je strahu, tesnobe in sramote. Najpomembneje je, da se opravičujem ljudem, ki sem jih ogrozil. Takrat se mi sanjalo ni, da sem okužen. Bil sem brezbrižen in za to ni nikakršnega opravičila. Upam, da bo moja zgodba opozorilo za vse, ki tega ne jemljejo resno. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da to izkušnjo uporabim kot korak v učenju drugih v preprečitvi širjenju virusa. Sem v dobrih rokah in si bom popolnoma opomogel," je v izjavi za javnost zapisal Gobert.

V taboru Utaha je okužen še Donovan Mitchell, druga testiranja vpletenih igralcev, članov kluba in novinarjev so bila negativna.

Gobert se je norčeval iz covida 19, nato pa ...