Miami v končnici odlikuje izjemen ekipni duh. Foto: Reuters
Miami v končnici odlikuje izjemen ekipni duh. Foto: Reuters

20-letnik je bil junak zmage Miamija nad Bostonom (112:109). Celticsom je v 36 minutah nasul 37 točk, kar je rekorden izkupiček za novinca v konferenčnem finalu. "Ko ga gledam, kako igra, ne verjamem, da ima le 20 let," je v smehu za STA povedal Dragić, nato pa dodal še nekaj pohval: "Vsi verjamemo vanj in se mu ne bojimo dati žoge. Izjemno igra, dosegel je ključne koše. Ampak to ni nič novega, to je delal vso sezono. Vsaka noč ne bo njegova, kot je bila ta, ampak ga spodbujamo naprej. Že prvi dan, ko sem ga videl na treningu, je bil odličen. Je neverjeten strelec. Ima neverjetno samozavest. Izjemen igralec je in bo še veliko boljši. Postal bo zvezda lige."

Her(r)ojski Miami le še zmago oddaljen od velikega finala

Herro mu ni ostal dolžan in ni skoparil s hvalnicami na račun slovenskega zvezdnika, ki je odigral še eno blestečo tekmo. Tokrat jo je končal z 22 točkami, 5 skoki, 3 podajami in dvema odvzetima žogama. "Goran je velik. Spremljal sem ga že, ko sem bil še otrok, in zdaj, ko lahko z njim igram in se od njega učim, je to pomembna stvar v mojem razvoju. Goran je enostavno enkraten v vsem, kar dela. Ve, kako se igra ta igra. Veliko sem se naučil od njega. Brez njega mi ne bi šlo tako dobro, kot mi gre," je dejal Herro.

O četrti tekmi je Ljubljančan dejal, da so košarkarji Miamija za spremembo tokrat dvoboj proti Bostonu dobro začeli, zato je bilo nekoliko lažje: "Zelo dobro smo začeli, igrali smo pod našimi pogoji. Pomembno je, da si dejaven v obrambi, potem lahko ukradeš žoge in napadaš."

Chicago najel Vanjo Černivec

Slovenska košarkarska delavka Vanja Černivec, ki je bila od leta 2015 do 2020 zaposlena pri NBA Europe v Madridu, je po novem postala prva skavtinja v zgodovini ekipe Chicago Bulls. Kot so sporočili iz tabora bikov, bo Mariborčanka sodelovala z direktorjem za mednarodni skavting, Hrvatom Ivico Dukanom.

"Fokus. Fokus je trenutno najpomembnejša beseda za nas. Ostani umirjen, prizadevaj si izboljšati igro ... Tako skušamo pristopiti k vsaki tekmi. Nocoj smo tekmo dobili, ampak vemo, da še ni konec. Naslednja tekma bo težka. Moramo biti še močnejši. Pomembno je, da smo dobro začeli. Lažje je, ko vodiš celo tekmo, in nocoj nam je uspelo. Bostonu smo precej otežili nalogo," je dejal Dragić.

Dragić spet odličen, junak večera pa - Herro

Dodal je, da je vsaka naslednja tekma za ekipo pomembnejša od prejšnje. "Tudi k peti tekmi bomo pristopili kot k vsaki drugi. Skušali bomo izpeljati zastavljeni načrt tekme in biti najboljši, kot zmoremo. Vemo, da ne bo preprosto. Ne slavimo še ničesar, ker vemo, da delo še ni končano."

"Peta tekma bo še težja kot nocojšnja. Bo gotovo zelo fizična. Naredili bodo nekaj sprememb v igri, morali se bomo prilagoditi in igrati svojo igro," je še napovedal Dragić.

Peta tekma bo v noči na soboto ob 2.30.