Goran Dragić je v zadnji sezoni igral za Brooklyn. 36-letni Ljubljančan bo oktobra začel že 15. sezono v Ligi NBA. Dres Chicaga je za kratek čas nosil Boris Gorenc pred sezono 1997/98. Foto: AP
Goran Dragić je v zadnji sezoni igral za Brooklyn. 36-letni Ljubljančan bo oktobra začel že 15. sezono v Ligi NBA. Dres Chicaga je za kratek čas nosil Boris Gorenc pred sezono 1997/98. Foto: AP

MVP zadnjega evropskega prvenstva je v pretekli sezoni igral za Brooklyn. Netsi so v uvodnem krogu končnice izpadli proti Bostonu z 0:4 v zmagah. Mediji in navijači so v zadnjih dneh pogrevali možnosti, da bi Dragić lahko prestopil k Dallasu in nadomestil Jalna Brunsona, ki se je preselil v New York.

Chicago je pred dnevi podpisal maksimalno, petletno in 215 milijonov dolarjev vredno pogodbo z Zachom LaVinom, pripeljal pa je tudi centra Andreja Drummonda, ki bo v dveh letih prejel 6,6 milijona dolarjev.

Biki so v prejšnji sezoni redni del končali na šestem mestu vzhodne konference, v prvem krogu končnice jih je izločil Milwaukee s 4:1 v zmagah.

Blestel predvsem v Phoenixu in Miamiju
22. septembra 2008 je Dragić podpisal s Phoenixom. S Sunsi je konec maja 2010 tudi igral v finalu Zahoda, kjer pa so bili s 4:2 v zmagah boljši LA Lakersi. V sezoni 2011/12 je igral za Houston, nato pa se je vrnil v Phoenix, kjer je ostal vse do leta 2015. Med letoma 2015 in 2021 je blestel v Miamiju. V mehurčku v Orlandu se je oktobra 2020 z Vročico uvrstil v veliki finale Lige NBA, Lakersi pa so dobili serijo s 4:2 v zmagah. V Torontu se na začetku sezone ni znašel in 22. februarja se je dogovoril za sodelovanje z Brooklynom, ki ga vodi njegov nekdanji soigralec pri Phoenixu Steve Nash.

Ni še popolnoma zaprl vrat za letošnji EP
"Pet let je že minilo od evropskega prvenstva. Prav manjka mi to. Res, prisežem. Res ne vem, kaj se bo zgodilo," je v garderobi v Stockholmu poudaril Dragić. Za izbrano vrsto je zbral 81 nastopov na uradnih tekmah in dosegel 1581 točk. S tem je prehitel Jako Lakoviča (1564), ki ostaja rekorder po številu nastopov na uradnih tekmah (86).

"Švedski gledalci so pripravili izjemno vzdušje, ki je njihovo reprezentanco poneslo in ji dalo dodatno motivacijo za trdo igro. Tako je tudi izničila našo začetno prednost in ostala do konca v igri. V zaključku smo vendarle pokazali svoje izkušnje in znanje ter dosegli pomembno zmago za nadaljevanje kvalifikacij. Tekme, ki jih moraš dobiti, so običajno najtežje, zato moramo biti zadovoljni in nadaljevati po začrtani poti," je dodal Dragić.