Lokalna pravila v New Yorku in San Franciscu zahtevajo, da morajo biti člani športnih ekip cepljeni, če želijo igrati v domačih dvoranah, to konkretno pomeni ekipe New Yorka, Brooklyna in Golden Stata.

Kryie Irving spada med najbolje plačane igralce v Ligi NBA. V sezoni 2021/22, ki se bo začela naslednji teden, mu pripada plača v višini skoraj 35 milijonov dolarjev. Foto: EPA
Kryie Irving spada med najbolje plačane igralce v Ligi NBA. V sezoni 2021/22, ki se bo začela naslednji teden, mu pripada plača v višini skoraj 35 milijonov dolarjev. Foto: EPA

Kyrie Irving bi lahko igral v zveznih državah, v katerih cepljenje ni pogoj za nastopanje v zaprtih prostorih oziroma dvoranah, vendar je danes klub potrdil, da ne bo delal izjem in zato je 29-letnega zvezdnika uvrstil na seznam igralcev, ki niso pripravljeni za igro.

Generalni direktor Brooklyn Netsov Sean Marks je v izjavi potrdil, da Irving ne bo igral in treniral z ekipo zaradi zavračanja cepljenja proti covidu-19, piše ameriški CNN. "Po skrbnem premisleku smo se odločili, da Kyrie ne bo treniral in tekmoval z moštvom. Sprejel je odločitev in spoštujemo njegovo individualno pravico do izbire. Trenutno ga ta omejuje pri tem, da bi bil stalni član ekipe. Nobenemu od članov ekipe pa ne bomo dovolili krajšega delovnega časa. Nujno je, da kemijo gradimo kot ekipa in ostanemo zvesti vrednotam skupnosti."

Hkrati so Irvingu sporočili, da mu ne bodo izdali plače za tekme, na katerih bo manjkal, poročajo svetovne agencije. Za izpolnitev pogoja pa zadostuje že en odmerek cepiva, dodajajo ameriški mediji.

Marks je dodal, da cilji ekipe ostajajo visoki: "Za dosego teh ciljev pa mora vsak član ekipe pluti v isto smer. Navdušeni smo nad začetkom sezone in se veselimo uspešne kampanje, na katero bo Brooklyn ponosen."

Netsi sezono 2021/22 odpirajo 19. oktobra, takrat odhajajo na gostovanje k branilcu naslova, ekipi Milwaukee Bucks. Prvo tekmo pred domačimi navijači bodo odigrali 24. oktobra, ko se bodo pomerili z ekipo Charlotte Hornets.

LIGA NBA
Tekmi 19. oktobra

MILWAUKEE – BROOKLYN
LA LAKERS – GOLDEN STATE

Tekme 20. oktobra
CHARLOTTE – INDIANA
DETROIT – CHICAGO
NEW YORK – BOSTON
TORONTO – WASHINGTON
MEMPHIS – CLEVELAND
MINNESOTA – HOUSTON
NEW ORLEANS – PHILADELPHIA
SAN ANTONIO – ORLANDO
UTAH – OKLAHOMA CITY
PHOENIX – DENVER
PORTLAND – SACRAMENTO