Nikola Jokić ima srborita brata. Foto: Reuters
Nikola Jokić ima srborita brata. Foto: Reuters

Kontroverzna brata Nikole Jokića sta znana po strastni podpori dvakratnega najkoristnejšega igralca lige, a gresta ob tem precejkrat čez rob. Že v preteklosti sta se večkrat sporekla z navijači, sodniki in celo samimi košarkarji. Najbolj znana je zgodba, ko sta zagrozila bratoma Markieffu in Marcusu Morrisu, potem ko je Nikola po prekršku nad njim pokosil Markieffa in ga huje poškodoval.

Sorodna novica Lakersi vodili vso tekmo, ob sireni pa Murray osrečil Denver

Tokrat je bil v glavni vlogi najstarejši Jokić Strahinja, ki je takoj po koncu tekme preskočil sedež in se soočil z enim izmed gledalcev. Ni ostalo samo pri besedah. Strahinja, tudi sam nekdaj košarkar, je iztegnil desnico in s pestjo udaril gledalca neposredno v obraz. Za čuda je napadeni ostal na nogah.

Strahinja, ki je visok krepko čez dva metra, je že imel težave z zakonom, saj je bil leta 2019 osumljen davljenja ženske. Pozneje so postopek proti njemu ustavili.

Tako kot vedno je imel Strahinja podporo v Nemanji, ki je bil takoj za njegovim hrbtom. Nemanja je srednji brat Nikole Jokića, s 198 centimetri je najnižji med vsemi. Treniral je borilne veščine.

V bližini je bila tudi žena Nikole Jokića Natalija, ki je imela v naročju hčerko.

Znano je, da Liga NBA zavzema trdo stališče do navijaških incidentov, zato bo zanimivo videti, kako bo obravnavala brata najverjetnejšega MVP-ja sezone.

Nikola je sicer odigral izjemno tekmo. V zmagi s 101:99 je vknjižil 27 točk, 20 skokov in 10 podaj. Dvoboj je ob zvoku sirene odločil Jamal Murray.