Kevon Looney je bil avtor spornega koša, ki je razjezil Marka Cubana. Foto: Reuters
Kevon Looney je bil avtor spornega koša, ki je razjezil Marka Cubana. Foto: Reuters

Lastnik Dallasa Mark Cuban se ni mogel sprijazniti s porazom proti Golden Statu (125:127), ki je neposreden tekmec v boju za končnico. Napovedal je, da bo vložil pritožbo na odločitev sodnikov, ki se je zgodila ob koncu tretje četrtine.

Minuto in 54 sekund pred koncem tretje četrtine je Kevon Looney z zabijanjem dosegel dve točki, potem ko so bili vsi igralci Dallasa na drugi polovici igrišča. Mislili so, da imajo žogo po minuti odmora.

"Med minuto odmora je sodnik spremenil odločitev in tega nam ni sporočil. Mi smo se postavili v napad, sodnik pa je preprosto dal žogo v roke Bojevnikom. Zlahka so dosegli dve točki in na koncu je bila razlika ravno dve točki. Noro! Največja napaka sodnikov v zgodovini Lige NBA. Le povedati bi nam morali, da je žoga za Bojevnike, a nam niso," je bil jezen Cuban.

Glavni sodnik Sean Wright je zanikal besede Cubana in poudaril, da so dali že pred minuto odmora jasen signal in žoga je pripadla Bojevnikom.

Uspešen le en protest v zadnjih 41 letih

Možnosti za uspeh protesta so majhne. Do zdaj je bil uspešen le šestkrat oziroma le enkrat v zadnjih 41 letih. Nazadnje se je to zgodilo na tekmi Miami – Atlanta v sezoni 2007/2008, pred tem pa leta 1982 na tekmi LA Lakers – San Antonio.

Procedura je naslednja. Dallas mora vložiti protest v 48 urah po zaključku tekme. Vplačati moral 10.000 dolarjev, ki bodo povrnjeni, če bo protest uspešen. V petih dneh mora Dallas vodstvu lige poslati dokaze o kršenju pravil. Komisar lige mora prinesti odločitev v petih dneh po posredovanju dokazov.

Če bo Dallas uspešen, se bo tekma ponovila od spornega trenutka, ko je bil izid 87:88.

Dallas izenačen z Lakersi, iz ozadja grozita Utah in Golden State

Dallas je na devetem mestu Zahodne konference izenačen z LA Lakersi pri izkupičku 37:38. Neposredno v končnico vodi prvih šest mest, na katerih so trenutno Denver (49:24), Memphis (45:27), Sacramento (43:29), Phoenix (38:34), LA Clippers (38:35) in Golden State (38:36).

Mesta od sedem do deset vodijo v razigravanje za končnico. Pred Dallasom in Lakersi sta Minnesota (37:37) in Oklahoma (36:36). Iz ozadja z enajstega in dvanajstega mesta grozita Utah in New Orleans (35:37).

Dončić začuden nad sodniškimi odločitvami po grenkem porazu Dallasa

V naslednjem tednu serija petih gostovanj

Dallas ima v noči na soboto domačo tekmo s Charlottom, nato pa sledi serija petih gostovanj. Mavericksi grejo najprej v Charlotte, sledijo tekme v Indiani, Philadelphii, Miamiju in Atlanti.

Vse štiri ekipe se borijo za končnico oziroma čim boljši položaj v njej. Redni del bo Dallas zaključil s tremi tekmami doma proti Sacramentu, Chicagu in San Antoniu. Zadnja tekma bo odigrana 10. aprila.

Sorodna novica Dončić se je vrnil s 30 točkami, a mu ni uspelo preprečiti poraza proti prvakom