Nikola Jokić je postal 15. igralec Lige NBA z več kot eno nagrado MVP in 13., ki jo je dobil v dveh zaporednih sezonah. Foto: Reuters
Nikola Jokić je postal 15. igralec Lige NBA z več kot eno nagrado MVP in 13., ki jo je dobil v dveh zaporednih sezonah. Foto: Reuters

Pogodba v vrednosti 252 milijonov evrov je najvišja pogodba v zgodovini Lige NBA. 27-letni košarkarski as iz Somborja je bil sicer drugo sezono po vrsti izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela sezone.

Želel je ostati v Koloradu
Po informacijah Denver Posta ta poteza ni bila nepričakovana, potem ko je Jokić, ki so ga Nuggetsi leta 2014 izbrali v 2. krogu izbora, nakazal, da ga selitev drugam ne zanima. Če bo ponudba na mizi, je takrat dejal, "seveda jo bom sprejel, ker mi je res všeč organizacija, res so mi všeč ljudje, ki tukaj delajo." Dodal je, da je bil v "res dobrih odnosih z vsemi, od lastnika do menedžerja za opremo."

V povprečju 27,1 točke na tekmo
Jokić je v rednem delu sezone Lige NBA dosegal v povprečju 27,1 točke, 13,8 skoka in 7,9 podaje na tekmo. Srb je v tej sezoni postal prvi igralec v zgodovini z najmanj 2000 točkami, 1000 skoki in 500 podajami. Z Denver Nuggetsi je v rednem delu končal na šestem mestu Zahoda. Denver je nato v končnici izpadel že v prvem krogu, boljša je bila ekipa Golden State Warriors.

Batum ostaja pri Clippersih
Francoski košarkar Los Angeles Clippers Nicolas Batum je v petek objavil, da je podaljšal pogodbo s kalifornijsko franšizo še za dve sezoni do junija 2024. "Zelo sem navdušen, da sem našel to organizacijo, ki me je sprejela na moji najnižji točki," je razkril 33-letni igralec na svojem Twitter računu. Novembra 2020 je bil Batum izključen s seznama Charlotte Hornets, preden se je pridružil Clippersom.