Karlo Matković je v letošnji sezoni naredil velik korak naprej. Foto: www.alesfevzer.com
Karlo Matković je v letošnji sezoni naredil velik korak naprej. Foto: www.alesfevzer.com

22-letni hrvaški reprezentant je pri zagrebški Cedeviti v sezoni 2018/19 naredil prve profesionalne korake, aprila 2019 pa nato s klubom podpisal tudi svojo prvo profesionalno pogodbo. Septembra 2019, po nastanku Cedevite Olimpije, je bil sprva posojen v OKK Beograd, kjer je preživel eno sezono, nato pa se je dve leti razvijal v beograjski Megi.

Lani je prišel v Ljubljano, kjer je letos prevzel vlogo glavnega nosilca in igra zelo dobro. V Evropskem pokalu v povprečju dosega 14,4 točke, 6,3 skoka, 1,9 blokade in 1,1 asistence na tekmo, v Ligi ABA pa 15,4 točke, 6,9 skoka in 2,8 blokade na obračun. V ZDA bo v Bosni in Hercegovini rojeni košarkar odpotoval po tekmi 19. kroga regionalnega tekmovanja z Borcem v Čačku. Do takrat zmaje čaka še gostovanje v Podgorici pri SC Derbyju in domača tekma z London Lionsi v Evropskem pokalu.

“Že leta 2022, ko je bil izbran na naboru Lige NBA, smo vedeli, da bo prišel dan, ko nas bo Karlo zapustil, zato imamo ob njegovem odhodu, ki prihaja na začetku februarja, vsi v klubu mešane občutke. Karlo se nam je, takrat še v zagrebški Cedeviti, pridružil pred osmimi leti in v vseh teh sezonah smo z navdušenjem spremljali njegov razvoj ne le v Zagrebu in Ljubljani, temveč tudi v Beogradu, kjer se je nekaj časa kalil kot posojeni igralec. Ponosni smo, da se je v aktualni sezoni razvil v pravega nosilca naše igre, ki je dominanten ne le v regionalni ligi, temveč tudi v Evropskem pokalu, njegov odhod pa je dokaz, da se s trdim in dolgoročnim delom lahko pride daleč. Zavedamo se, da izgubljamo enega najpomembnejših členov našega moštva, hkrati pa smo izredno srečni zanj in za njegovo družino. Karla bomo neizmerno pogrešali, obenem pa ga bomo spremljali v nadaljevanju kariere. Želimo mu vso srečo na nadaljnji športni poti,” je sporočil direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.