Goran Dragić je član Miamija od leta 2015. Foto: AP
Goran Dragić je član Miamija od leta 2015. Foto: AP

29-letnik iz Teksasa, ki je kariero začel pri Chicagu, je 22. junija lani zamenjal klub, potem ko so ga v Chicagu poslali k Timberwolvesom za Zacha LaVina, Krisa Dunna in pravice za podpis pogodbe z Laurijem Markkanenom.

Pri Timberwolvesih sicer ni igral slabo, a tam kariere vsekakor ni želel nadaljevati. To je letos poleti tudi povedal glavnemu trenerju Tomu Thibodeauju, ki mu nikakor ni uspelo prepričati zvezdnika, da ostane v njegovem kolektivu.

Butler je sicer dejal, da želi kariero nadaljevati v New Yorku, Brooklynu ali pri Los Angeles Clippersih, a kot kaže, ga utegne Minnesota poslati v Miami. Po poročanju dobro obveščenih virov športne mreže ESPN naj bi se v menjavo igralcev vmešala še tretja ekipa, Phoenix Suns, ki vneto išče prvega organizatorja igre.

Po poročanju Adriana Wojnarowskega se utegne zgoditi, da bo Phoenixu na voljo Minnesotin organizator igre Jeff Teague, če ta Butlerja v Miami pošlje za igralce, med katerimi bi bil tudi nekdanji slovenski reprezentant Goran Dragić. Wojnarowski je sicer še razkril, da se pri Phoenixu zanimajo tudi za še drugega organizatorja igre Timberwolvesov, Tyusa Jonesa.