Montrezl Harrell (levo) se je avgusta v končnici zapletel v odmevni besedni dvoboj z Luko Dončićem. Foto: Reuters
Montrezl Harrell (levo) se je avgusta v končnici zapletel v odmevni besedni dvoboj z Luko Dončićem. Foto: Reuters

26-letni (krilni) center je na prvi dan sklepanja pogodb na tržnici prostih igralcev podpisal dveletno pogodbo v višini 19 milijonov ameriških dolarjev. Za Clipperse je igral zadnje tri sezone. V povprečju je dosegal po 18,6 točke in 7,1 skoka na tekmo.

Lakersi so tako po Dennisu Schröderju in Wesleyju Matthewsu dodali še tretjega igralca, s katerim so pomladili moštvo v lovu za drugim naslovom zapovrstjo. Zapustil pa jih je Dwight Howard, ki bo kariero nadaljeval pri Philadelphii. Sklenil je enoletni dogovor.

Dallas Luke Dončića je po dobrih predstavah v dresu Philadelphie v mehurčku ob koncu pretekle sezone podpisal pogodbo s Treyem Burkom (tri leta, 10 milijonov dolarjev).

Sklenili so še eno kupčijo, in sicer z Detroitom in Oklahomo. Mavericksi so k Pistonsom poslali Delona Wrighta, Oklahoma je dobila Trevorja Arizo in Justina Jacksona, k Dallasu pa se je preselil James Johnson. V pretekli sezoni je v povprečju dosegal 5,7 točke in 2,9 skoka na tekmo za Miami ter 12 točk, 4,7 skoka in 3,8 podaje za Minnesoto. Skupaj je odigral 32 tekem.

Latvijec Davis Bertans, ki je bil po poročanju ameriških medijev tudi na spisku želja Mavericksov, ostaja v Washingtonu, s katerim je sklenil petletno pogodbo v višini 80 milijonov dolarjev.

Denver, za katerega igra Vlatko Čančar, si je za dve leti zagotovil zvezdnika madridskega Reala Facunda Campazza. Za odkup pogodbe Argentinca bo odštel šest milijonov dolarjev. Dres Nuggetsov bo prihodnji dve leti nosil tudi JaMychal Green (15 milijonov dolarjev), ki je pred tem igral za Clipperse.

Moštvo iz Kolorada pa je zapustil Jarami Grant, ki je podpisal triletno pogodbo z Detroitom (60 milijonov dolarjev). S Pistonsi sta pogodbi podpisala tudi centra Jahlil Okafor in Mason Plumlee.

Pri Clippersih ostaja Marcus Morris (štiri leta, 64 milijonov dolarjev), pri Brooklynu pa ostrostrelec Joe Harris (štiri leta, 75 milijonov dolarjev).

Najvišjo pogodbo je za uvod letošnje tržnice podpisal De'Aaron Fox, ki ostaja pri Sacramentu. Kot omejenemu prostemu igralcu mu je moštvo ponudilo najvišjo mogočo pogodbo za pet sezon, ki mu bo prinesla 163 milijonov dolarjev.