Anthony Davis je blestel v letošnji končnici. Foto: Reuters
Anthony Davis je blestel v letošnji končnici. Foto: Reuters

Le dan po podaljšanju pogodbe LeBrona Jamesa, ki bo v mestu angelov ostal do leta 2023, so si Jezerniki zagotovili še drugi del zvezdniškega dvojca, ki je moštvo prejšnjo sezono popeljal do 17. naslova prvaka, prvega po letu 2010, poroča ESPN.

Davis je bil poleg Jamesa najzaslužnejši, da so v končnici Lakers izgubili le pet tekem, od tega dve proti Miami Heat Gorana Dragića v finalu. V končnici je v mehurčku na Floridi v povprečju dosegal 27,7 točke, 9,7 skoka in 3,5 podaje na tekmo, v karieri pa je v osmih sezonah njegovo povprečje 24 točk in 10,4 skoka.

V Ligo NBA je prišel v sezoni 2012/13, na naboru so ga kot prvega izbrali New Orleans Hornets (pozneje Pelicans), kjer je preživel prvih sedem sezon, pred začetkom lanske pa je po menjavi okrepil slovito kalifornijsko franšizo.

Po koncu pretekle sezone je postal prost igralec. Letos je sicer sedmič zapored zaigral na tekmi vseh zvezd, bil četrtič izbran v prvo peterko lige, drugič v najboljšo obrambo, v glasovanju za najboljšega obrambnega igralca pa je bil drugi za Giannisom Antetokounmpom.