LeBron James si zdaj prizadeva za kakršen koli scenarij, samo da bi se sezona končala na parketu. Foto: Reuters
LeBron James si zdaj prizadeva za kakršen koli scenarij, samo da bi se sezona končala na parketu. Foto: Reuters

Omenil je tudi možnost, da bi se zaključne tekme sezone v Ligi NBA igrale po turnirskem sistemu v enem mestu, denimo, v Las Vegasu.

"Če obstaja možnost izoliranega okolja, lahko je to tudi v Las Vegasu ali pa kje drugje, ki ima dovolj namestitev in dovolj varnosti, ne le na igrišču, ampak tudi zunaj njega, potem je o tem treba razpravljati," je dejal James v videopogovoru z novinarji, ki poročajo s tekem njegove ekipe Los Angeles Lakers. Objavila ga je tudi spletna stran Lige NBA.

Liga NBA je prekinila tekmovanje 11. marca, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus košarkar Utaha Rudy Gobert. Po navedbah ameriških medijev tudi vodstvo Lige NBA razmišlja o možnosti, da bi odigrali zaključni turnir v Las Vegasu. Kot eno izmed možnosti za dokončanje sezone naj bi videli tudi v karanteni za ekipe na eni lokaciji in igranje pred praznimi tribunami.

Redna sezona Lige NBA bi se morala sicer končati 15. aprila. Ekipa Los Angeles Lakers je pred prekinitvijo vodila v Zahodni konferenci, pred njo je bil skupno le vodilni na Vzhodu Milwaukee.