Kawhi Leonard je bil gonilna sila LA Clippersov, ki bodo brez njega sila težko premagali Utah. Foto: AP
Kawhi Leonard je bil gonilna sila LA Clippersov, ki bodo brez njega sila težko premagali Utah. Foto: AP

Iz tabora Clippersov so sprva sporočili, da ima Leonard zvin kolena in da ga na peti tekmi proti Utahu zagotovo ne bo. Pozneje je dobro obveščeni novinar The Athletica Shams Charania tvitnil, da se pri Clippersih bojijo, da gre za poškodbo križnih vezi. To bi najverjetneje že pomenilo, da je statistično najboljši košarkar letošnje končnice odpisan do konca sezone.

Clippersi, ki so pred tem v sedmih tekmah izločili Dončićev Dallas, so z Utahom izenačeni na 2:2 v zmagah.

Paul zbolel za covidom-19
V težavah so tudi pri Phoenixu, saj je Chris Paul zbolel za covidom-19. Prvi organizator igre Sunsov, ki je blestel proti Lakersom in Denverju, je vprašljiv za nastop v finalu Zahoda. Nekateri košarkarji so zaradi covida-19 manjkali več tednov, nekateri manj.

Nelson odhaja iz Dallasa
Po turbulentnih dogodkih v zadnjih dneh so se pri Dallasu odločili, da se sporazumno razidejo s športnim direktorjem Donniejem Nelsonom, glavnim "krivcem", da je Dončić na naboru pristal v Dallasu. Nelson je bil v klubu kar 24 let.

"Radi bi se Donnieju zahvalil za delo v 24 letih, ki ga je opravil v tej organizaciji. Bil je pomemben člen pri uspehih kluba in osvojitvi naslova prvaka. Vedno bo ostal član naše družine. Želim mu vse najboljše," je ob tem zapisal lastnik Dallasa Mark Cuban.

New Orleans in Washington brez trenerja
Sreda je prinesla še dve novici o trenerskih žrtvah. Po enem letu se iz New Orelansa poslavlja Stan Van Gundy, iz Washingtona pa odhaja Scott Brooks, čeprav so se Wizardsi po treh sezonah spet znašli v končnici. Brooks je bil v Washingtonu pet sezon.