Liga NBA je trenutno prekinjena. Foto: Reuters
Liga NBA je trenutno prekinjena. Foto: Reuters

Liga NBA je mestu New York, ki je svetovno žarišče novega koronavirusa, priskrbela milijon zaščitnih mask za zdravstveno osebje, je zapisano na uradni spletni strani najmočnejšega košarkarskega ligaškega tekmovanja na svetu.

Zaščitna oprema je nujno potrebna za preprečitev širjenja virusa, saj so kapacitete bolnišnic v mestu, ki nikoli ne spi, skorajda povsem zasedene z bolniki, ki se spopadajo s covidom-19.

Liga NBA je zato v sodelovanju z moštvoma New York Knicks in Brooklyn Nets ter s kitajskim generalnim konzulom v New Yorku Huang Pingom iz Kitajske naročila milijon mask za zdravstveno osebje. To je na Twitterju ob prevzemu pošiljke v soboto zvečer sporočil guverner New Yorka Andrew Cuomo. "Smo več kot hvaležni za to darilo zaščitne opreme," je dejal guverner mesta, v katerem so našteli skoraj 115.000 primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Mestu sta doslej priskočila na pomoč tudi lastnik moštva ameriškega nogometa New England Patriots Robert Kraft s pošiljko zaščitne opreme in prvi mož košarkarskega moštva Brooklyn Nets Joe Tsai, ki je mestu podaril 1000 respiratorjev oziroma medicinskih ventilatorjev.

Tsai, sicer milijarder in soustanovitelj kitajskega podjetja Alibaba, je obenem obljubil finančno pomoč delavcem v dvorani Barclays, kjer igra njegovo moštvo Brooklyn Nets. Svojim zaposlenim bo ves čas zaprtja dvorane zagotavljal polne plače.