Lillard želi ostati v Portlandu. Foto: EPA
Lillard želi ostati v Portlandu. Foto: EPA

Po koncu končnice, v katerem je Portland v prvem krogu klonil pred Denverjem s 4:2, je Damian Lillard na družbenih omrežjih objavil dvomljiva sporočila, v katerih je izrazil, da je dovolj in čas za spremembe.

Moje srce je pri Portlandu
Na pripravah ameriške reprezentance za olimpijske igre v Tokiu pa je glede te teme odkrito povedal: "Ta trenutek res ne vem, kaj bom naredil. Lahko pa povem, da so bili v moji celotni karieri moji nameni in srce na strani Portlanda. Čez čas spoznaš, da želiš priti do konca in osvojiti to ligo. To si želim storiti v dresu Portlanda. A da pridemo do tja, moramo vsi nekaj storiti."

Lillard ima s Portlandom pogodbo do leta 2024: "Moramo biti bolj hitri in odločni pri snovanju naslednjih odločitev. Nismo slaba ekipa, imamo več zmag kot porazov, imamo odlično okolje, igramo v odličnem mestu, imamo odlične navijače. A prišli smo do točke, ko je treba ugotoviti in reči 'dovolj'. Ali res želimo osvojiti naslov? Preteklost moramo pustiti za seboj, pokazati moramo željo, da res želimo do konca."