Jeremy Lin je zaradi poškodbe v lanski sezoni odigral le eno tekmo. Foto: Reuters
Jeremy Lin je zaradi poškodbe v lanski sezoni odigral le eno tekmo. Foto: Reuters

29-letni branilec, prvi Američan kitajskih korenin, ki je zaigral v Ligi NBA, je zaradi poškodbe izpustil večji del zadnje sezone. Po šolanju na univerzi Harvard je leta 2010 najprej zaigral za Golden State, naslednjo sezono pa oblekel dres New Yorka in poskrbel za pravo evforijo, ko je navdušil z nekaj izvrstnimi predstavami. Zatem je bil še član Houstona, Lakersov in Charlotta. Vmes je igral še za Reno in Erie v razvojni ligi, za kratko pa tudi za kitajski Tungguan (Dongguan).

Lin je doslej odigral 406 tekem v Ligi NBA, v povprečju pa dosegel 12,0 točke, 4,5 podaje, 2,9 skoka in 1,2 ukradene žoge na tekmo.

Parker okrepil Chicago
Medtem je pogodbo s Chicago Bullsi podpisal Jabari Parker. Košarkar, ki je ob prihodu v Ligo NBA ogromno obetal, a ga ves čas spremljajo težave s poškodbami, je podpisal dvoletno pogodbo, s katero bo zaslužil 40 milijonov dolarjev. Že dvakrat si je namreč strgal križne vezi. 23-letni krilni igralec je obiskoval slovito univerzo Duke, nato pa ga je leta 2014 na naboru Milwaukee izbral kot drugega. V štirih sezonah je za Buckse odigral 190 tekem, v povprečju pa je dosegal 15 točk. Zdaj bo oblekel torej dres Bikov iz rodnega Chicaga.