Luka Dončić igra najboljšo košarko v karieri. Foto: AP
Luka Dončić igra najboljšo košarko v karieri. Foto: AP

Boston je v glasovanju za trenutno najboljšo ekipo prejel 293 točk, drugi Milwaukee 231 in tretji Denver 223. Dallas je pristal na desetem mestu z 48 točkami. Novinarji menijo, da bosta finalista Boston (57 odstotkov) in LA Clippersi (34 odstotkov), ki je dobil nekaj več glasov kot Denver.

Luka Dončić je bil zmagovalec v glasovanju za najboljšo predstavo in akcijo sezone. S 60 točkami in trojnim dvojčkom proti New Yorku je dobil 43 odstotkov glasov, prav toliko kot njegova akcija na isti tekmi, ko je namenoma zgrešil prosti met in zadel za podaljšek. Novinarji so Dončića izbrali tudi kot najboljšega zaključevalca akcij v ključnih trenutkih (47 odstotkov).

43 odstotkov glasov je tudi številka, ki jo je Dončić prejel v glasovanju za MVP-ja sezone. Sledijo Nikola Jokić (40 odstotkov), Janis Andetokumbo in Jayson Tatum (po 7 odstotkov).

Na poti do najboljšega novinca sezone je Paolo Banchero s 97 odstotki glasov, do najboljšega obrambnega igralca Brook Lopez (37 odstotkov), šestega igralca Jordan Poole (33 odstotkov), košarkarja, ki je najbolj napredoval, pa Lauri Markkanen (53 odstotkov).

Glasovi po pozicijah
Organizator igre: Luka Dončić (80 odstotkov)
Branilec strelec: Donovan Mitchell (62 odstotkov)
Nizko krilo: Jayson Tatum (62 odstotkov)
Krlini center: Janis Andetokumbo (72 odstotkov)
Center: Nikola Jokić (86 odstotkov)