Luka Dončić, novinec leta iz prejšnje sezone Lige NBA. Foto: AP
Luka Dončić, novinec leta iz prejšnje sezone Lige NBA. Foto: AP

Zvezdnik Dallas Mavericksov je dejal, da je kot otrok štiri ali pet let igral nogomet, in sicer v napadu, ter priznal, da je zaradi svoje velikosti igral kot Zlatan Ibrahimović.

Samo šola in košarka
Večji del košarkarske poti je preživel v Madridu, zato ne preseneča dejstvo, da je že od nekdaj velik privrženec madridskega Reala. Ljubezen do kraljevega kluba se je sicer začela, še preden se je preselil v špansko prestolnico. "V karieri nisem imel veliko trenerjev. Zjutraj sem imel trening, potem sem šel v šolo do petih popoldne, nato še en trening. Bili sta samo šola in košarka," je poudaril.

Ni mogel govoriti
Njegov najljubši nogometaš je – Cristiano Ronaldo. Ekipo Reala, s katerim je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, je okrepil leta 2009. "Na božičnem kosilu se družimo košarkarji in nogometaši Reala. Sedel sem z njim za mizo. Ko sem ga spoznal, sem bil star 16 let. Bil sem tako živčen, da sploh nisem mogel govoriti, ničesar nisem vprašal," je še izdal novinec leta iz prejšnje sezone Lige NBA in poudaril, da se želi kdaj usesti v enega izmed številnih avtomobilov portugalskega superzvezdnika.