Dirk Nowitzki in Luka Dončić sta si parket delila le eno sezono, pa še v tej Nemec zaradi poškodbe ni veliko igral. Foto: Reuters
Dirk Nowitzki in Luka Dončić sta si parket delila le eno sezono, pa še v tej Nemec zaradi poškodbe ni veliko igral. Foto: Reuters

"Ali lahko preseže Dirka? Lahko, ker se je igra spremenila, zdaj je precej bolj odprta, kot je bila, ko je Dirk vstopil v ligo. To prednost ima. Lahko postane MVP, lahko osvoji naslov. Upam, da mu bo uspelo, vem, da tudi Dirk razmišlja enako. Sta dobra prijatelja in se medsebojno podpirata," je v intervju FanSided povedal Cuban.

Dončić in Nowitzki sta lani v edini sezoni, ki sta jo igral skupaj, stkala močne vezi. Cuban si predstavlja, kako bi lahko bilo, če bi oba igrala skupaj na vrhuncu moči. "O, moj bog. Videli smo le delček tega, ko je bil Dirk že na koncu. Si predstavljate, kaj bi bilo, če bi bila oba na vrhuncu? To bila nova Michael Jordan in Scottie Pippen," vzporednice vleče Cuban.

A od dosežkov Nowitzkega je Dončić še daleč, čeprav je prvi dve sezoni odigral silovito in je statistično boljši. Ne nazadnje je Nemec 14-kratni udeleženec tekme zvezd, MVP rednega dela in finala, dobitnik šampionskega prstana, najboljši strelec Dallasa in šesti najboljši strelec v zgodovini Lige NBA.

"Vedeli smo, da je dober, zato smo si na vse kriplje prizadevali, da ga dobimo. Ne odrečeš se izboru na naboru, če res nisi prepričan o kakovosti. Nismo pa vedeli, da bo tako dober tako kmalu. Vseeno smo mislili, da bo potreboval nekaj časa, da postane igralec tekme zvezd," je povedal Cuban.

"Lahko je spoznati nadarjenost, toda težje je vedeti, ali je igralec pripravljen tudi trdo delati. Koliko se bo izboljšal čez poletje? To je bilo glavno vprašanje pri Luki. Spomnim se, ko sem govoril z njim po koncu prejšnje sezone in ga vprašal, kaj bo dodal svoji igri. Rekel mi je, da levo roko. Prišel je nazaj in postal eden izmed treh najboljših v ligi, ko gre za zaključevanje akcij. Še posebej z levo roko. To je znak vrhunskosti in zato toliko pričakujemo v prihodnosti," je povedal Cuban.