Paul Pierce je bil MVP finala Lige NBA leta 2008, Chauncey Billups pa štiri leta prej. Foto: AP
Paul Pierce je bil MVP finala Lige NBA leta 2008, Chauncey Billups pa štiri leta prej. Foto: AP

Tekmovanje se bo začelo v nedeljo. Izžrebani so bili štirje pari, zmagovalec pa se bo uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Kdo bo igro začel, bo odločil met kovanca, prednost izbire številke ali grba pa bo imel starejši igralec. Sodelujoči bodo upoštevali izolacijske ukrepe med pandemijo novega koronavirusa, tako bo vsak mete izvajal sam na svojem domačem igrišču.

Pri igri HORSE, ki jo dobro pozna večina košarkarskih navdušencev, mora tisti, ki meče, opisati, kakšen bo njegov poskus, in tudi zdeti, nato pa mora nasprotnik to ponoviti. Zabijanja so prepovedana. Prvi, ki mu ne uspe ponoviti petih nasprotnikovih zadetih metov, zbere črke H-O-R-S-E in izgubi.

V prvem paru se bo z MVP-jem finala leta 2004 Chaunceyjem Billupsom pomeril drugi najboljši novinec pretekle sezone, ostrostrelec Atlante Trae Young. Zmagovalca dvoboja čaka boljši iz obračuna med organizatorjem igre Utaha Mikom Conleyjem in Tamiko Catchings, eno najboljših košarkaric, ki je bila letos izbrana v Hišo slavnih.

Druga košarkarica na tekmovanju, Alli Quigley, članica moštva Chicago Sky, bo izzvala enega najboljših "playev" zadnjih let Chrisa Paula, ki si trenutno kruh služi pri Oklahoma Cityju. Zmagovalec tega para se bo pomeril bodisi s prvim zvezdnikom Chicago Bullsov Zachom LaVinom bodisi legendo Boston Celticsov Paulom Pierceom.