Russell Westbrook je ob Jamesu Hardnu v Houstonu zdržal le eno sezono. Foto: Reuters
Russell Westbrook je ob Jamesu Hardnu v Houstonu zdržal le eno sezono. Foto: Reuters

Pogovori med ekipama o menjavi so že potekali, a so sredi novembra zastali. Po poročanju ameriških medijev sta oba športna direktorja klubov spet navezala telefonski stik in se v nekaj urah dogovorila o menjavi.

Pozitivnih kar 48 igralcev

Vodstvo Lige NBA je sporočilo, da je na zadnjih testiranjih med 24. in 30. novembrom pozitivne teste na novi koronavirus devet dni pred začetkom pripravljalnih tekem oddalo kar 48 igralcev. To je velik porast okuženosti z novim koronavirusom med igralci glede na zadnje negativne teste v končnici lige v mehurčku na Floridi. Sezona se bo začela 22. decembra.

Tako Wall kot Westbrook nista bila zadovoljna z vlogama v svojih klubih. Westbrook je javno izrazil nezadovoljstvo in želel zapustiti Rocketse, ki pa niso našli snubca za njegovo bogato pogodbo. Ta mu bo v naslednjih treh sezonah navrgla 133 milijonov dolarjev. Le milijon manj bo v naslednjih treh letih zaslužil Wall, ki se vrača po hudi poškodbi, zaradi katere je zadnjič igral decembra 2018.

V obeh klubih upajo, da bodo s to menjavo prepričali Bradleyja Beala in Jamesa Hardna, da ostaneta v ekipi. Ostrostrelec Beal bo po tej sezoni prost igralec in zanimanja zanj ne manjka. Harden je pred to sezono izrazil željo, da bi zapustil Houston, vendar te njegove prošnje niso uslišali.

32-letni Westbrook bo v Washingtonu spet združil moči s trenerjem Scottom Brooksom, za katerega je igral sedem let pri Oklahomi. V edini sezoni pri Houstonu je v povprečju dosegal 27,2 točke, 7,9 skoka in 7 podaj na tekmo. Bil je udeleženec tekme All Star v devetih od zadnjih desetih sezon.

30-letni Wall se vrača po poškodbi Ahilove tetive in kolena. Njegovo karierno povprečje je 19 točk, 9,2 podaje in 4,3 skoka na tekmo.