Avery Bradley predstavlja veliko okrepitev za Miami. Foto: AP
Avery Bradley predstavlja veliko okrepitev za Miami. Foto: AP

Kot poroča Athletic, bo nekdanji član Bostona, Detroita, Clippersov in Memphisa podpisal dvoletno pogodbo, s katero bo zaslužil 11,6 milijona dolarjev. Potem ko je z Miamijem pogodbo podaljšal Goran Dragić, so aktualni podprvaki lige še okrepili branilsko vrsto. Bradley je odličen obrambni košarkar in je bil enkrat že izbran v najboljšo defenzivno peterko lige, hkrati pa je tudi dober strelec z razdalje.

Bradley je minulo sezono nosil dres Lakersov. Imel je kar nekaj težav s poškodbami, v mehurčku v Orlandu, kjer je losangeleška zasedba v finalu ugnala Vročico, pa je manjkal. Glavni razlog za odpoved je bilo zdravje njegovega sina Liama, ki ima težave z respiratornimi boleznimi, zaradi katerih je tveganje ob morebitni okužbi s covidom-19 zanj še toliko hujše. Lani je zaigral na 49 tekmah, 44 jih je začel v prvi peterki, v povprečju pa je dajal 8,6 točke.

Rajon Rondo bo ob Traeju Youngu skrbel za organizacijo igre Atlante. Foto: AP
Rajon Rondo bo ob Traeju Youngu skrbel za organizacijo igre Atlante. Foto: AP

Rondo bo kariero nadaljeval v Atlanti

Je pa v Orlandu v končnici pomembno vlogo v dresu Lakersov odigral izkušeni organizator igre Rajon Rondo. 34-letni košarkar bo 15. sezono v Ligi NBA odigral v Atlanti, s katero je podpisal dvoletno pogodbo, s katero bo v žep pospravil 15 milijonov dolarjev. Rondo, ki je eden izmed le dveh košarkarjev z osvojenima prstanoma z najuspešnejšima franšizama Bostonom in Lakersi, je v minuli sezoni v rednem delu v povprečju dajal sedem točk na tekmo, v končnici pa skoraj devet. Nekdanji košarkar Dallasa, Sacramenta, Chicaga in New Orleansa je štirikrat nastopil na tekmi All Star, dvakrat bil izbran v najboljšo obrambno peterko lige, trikrat pa je bil najboljši podajalec sezone.

Poleg Ronda je branilsko vrsto Atlante okrepil še en dober defenzivni košarkar, Kris Dunn, ki je s Hawksi prav tako podpisal za dve leti, zaslužil pa bo deset milijonov dolarjev, poroča ESPN. 26-letnik je bil nazadnje član Chicaga, kjer je igral od leta 2017, pred tem pa je eno sezono prebil v Minnesoti.

V Atlanto prihaja tudi Danilo Gallinari. 32-letni krilni košarkar bo podpisal triletno pogodbo, vredno 61,5 milijona dolarjev. V zadnji sezoni je Italijan, za katerega naj bi se med drugim zanimala tudi Miami in Dallas, v povprečju v statistiko vpisoval 18,7 točke in 5,2 skoka. Zadnji dve leti je bil član Oklahome Cityja, pred tem pa je igral še za Denver in New York.

Boston pripeljal Thompsona in Teaguea

Tristan Thompson in Jeff Teague sta nova košarkarja Bostona. Yahoo poroča, da Thompson po osmih sezonah zapušča Cleveland, s katerim je leta 2016 osvojil šampionski prstan. 29-letni Kanadčan v minulih dveh sezonah v povprečju dosega dvojni dvojček, v pretekli 12 točk in 10,1 skoka. Po selitvi Brada Wanamakerja v Golden State bo vloga drugega organizatorja igre Celticsov pripadla Teagueu, ki je bil prosti igralec. 32-letni košarkar je bil pred petimi leti izbran na tekmo All Star. Tedaj je odlično igral v dresu Atlante, kjer je bil tudi nazadnje, vmes pa je bil še član Minnesote in Indiane.