Bam Adebayo je v zadnji sezoni priletel v prvi plan Miamija. Foto: Reuters
Bam Adebayo je v zadnji sezoni priletel v prvi plan Miamija. Foto: Reuters

Omenjeno podaljšanje se lahko ponudi igralcu, ki je bil na naboru izbran pred tremi leti in še vedno igra za isti klub. Vsak igralec do 195 milijonov lahko pride ob pogoju, da je uvrščen na tekmo vseh zvezd ali pa dobi kakšno drugo individualno nagrado, sicer je znesek nekoliko nižji.

Presegel Butlerja
Bam Adebayo
bo v letošnji sezoni, ko je velja še zadnje leto njegove prve pogodbe, prejel dobrih pet milijonov dolarjev, nato bodo številke začele strmo rasti, za sezono 2021/2022 ga tako čaka okrog 28 milijonov dolarjev. To je najvišja pogodba Miamija v zgodovini kluba, lani so z Jimmyjem Butlerjem podpisali pogodbo, vredno 141 milijonov.

Ingram je v zadnji sezoni v povprečju dosegal skoraj 24 točk na tekmo. Foto: Reuters
Ingram je v zadnji sezoni v povprečju dosegal skoraj 24 točk na tekmo. Foto: Reuters

Uspešen dan za New Orleans
Ponudbo za petletno podaljšanje je dobil tudi Brandom Ingram, ki je bil izbran na istem naboru leta 2017. New Orleans mu je ponudil najvišjo mogočo vsoto 158 milijonov. Ingram ni v istem razredu, ker je od nabora zamenjal klub, kariero je namreč začel pri LA Lakersih. New Orleans je dokončal podrobnosti prestopa Stevena Adamsa (ki je zapustil Oklahomo). Novozelandec bo v dveh letih zaslužil 35 milijonov.

Bogdanović tudi uradno v Atlanto
Sacramento ni izkoristil možnosti, da bi izenačil ponudbo Atlante za Bogdana Bogdanovića. Ta tako odhaja na vzhod, kjer bo v štirih letih zaslužil 72 milijonov. Dončićev vrstnik z nabora Trae Young tako dobiva vse boljše soigralce.

Ryan Broekhoff, ki je v Ligo NBA in Dallas prišel v istem naboru kot Dončić, je postal član Philadelphie. Veteran Wayne Ellington bo prihodnjo sezono nosil dres Detroita.