Vasilje Micić je bil eden najboljših igralcev Evrolige v zadnjih sezonah. Foto: EPA
Vasilje Micić je bil eden najboljših igralcev Evrolige v zadnjih sezonah. Foto: EPA

ESPN je že na začetku meseca poročal, da bo 29-letni srbski branilec, kariero nadaljeval v najmočnejši ligi na svetu, zdaj pa je tudi podpisal pogodbo s svojim novim delodajalcem. V treh sezonah bo zaslužil 23,5 milijona dolarjev. V domovini se je uveljavil pri Megi, vmes igral pri münchenskem Bayernu in potem še pri Zvezdi. Iz Beograda ga je pot vodila v Turčijo k Tofašu, zatem pa še v Litvo k Žalgirisu.

Zadnjih pet sezon je odlično igral za Efes. S carigrajskim velikanom je dvakrat osvojil Evroligo in bil obakrat MPV Final Foura. Pred devetimi leti je bil 52. izbor nabora Lige NBA. Izbrala ga je Philadelphia, ki pa je pred dobrima dvema letoma v poslu za Dannyja Greena njegove pravice poslala Oklahomi.

Campazzo z Realom podpisal štiriletno pogodbo

Facundo Campazzo se je vrnil k Realu. Argentinski organizator igre je nazadnje igral za Crveno zvezdo, v Madridu pa je zdaj podpisal štiriletno pogodbo. Član kraljevega kluba je bil že šest let, z njim pa je osvojil kar 11 lovorik, dvakrat tudi Evroligo. Dve leti se je preizkušal v NBA-ju pri Denverju in Dallasu, kjer se ni naigral, zato je tudi sledila selitev v Evropp