Trd dvoboj prvih dveh zvezdnikov moštev, Kevina Duranta in Giannisa Antetokounmpa. Foto: EPA
Trd dvoboj prvih dveh zvezdnikov moštev, Kevina Duranta in Giannisa Antetokounmpa. Foto: EPA

Odlično sta odigrala prva moža Bucksov Khris Middleton, ki je z 38 točkami postavil osebni rekord končnice, ob tem pa je ujel še deset odbitih žog, in Giannis Antetokounmpo, ki je 30 točkam dodal 17 skokov. Sedma tekma bo v New Yorku, vseh šest obračunov do zdaj v seriji pa so dobile domače ekipe. “Ne razmišljamo o pritisku. Preprosto je to le košarka. Vemo, da je pred nami odločilna tema, a še enkrat, je le košarka. Moraš se zabavati. V takšnih odločilnih tekmah je treba uživati,“ je dejal Middleton.

Na zadnjem gostovanju v Barclays Centru je Milwaukee ob sijajni predstavi Kevina Duranta zapravil 17 točk naskoka. Tokrat je priigrano prednost zanesljivo nadzoroval in se na vsako približanje gostov pravočasno odzval. Namreč Netsi niso niti enkrat vodili, najvišja razlika na srečanju pa je bila 21 točk. Četudi je izza črte metal le 7/33, pa je to nadomestil s protinapadi, v katerih je dosegel 22 točk več od nasprotnika. “Nedvomno so nas njihovi protinapadi drago stali. V tem so zares močni. Imeli smo težave z vračanjem ob njihovi tranziciji,“ je povedal trener Netsov Steve Nash. Gostitelji so bili tudi boljši v skoku (51:39).

James Harden na sedmi tekmi napoveduje drugačno zgodbo. Foto: EPA
James Harden na sedmi tekmi napoveduje drugačno zgodbo. Foto: EPA

Durant je bil z 32 točkami znova daleč najbolj razigran košarkar Brooklyna. Dvakrat je v drugem delu s serijama spomnil na preobrat pred dvema dnevoma, toda Bucksi so vedno našli odgovor. V tretji četrtini je dosegel deset zaporednih točk in gostje so se približali na pet točk zaostanka. Tudi v zadnji četrtini je bil najzaslužnejši za delni izid 10:0, s katerim je razlika znova skopnela na pet. Toda vsakič je odgovoril Middleton, bodisi s košem bodisi je izsilil osebno napako in zadel proste mete.

“V takšnih trenutkih veš, da bo potegnil prave poteze. Vemo, da, ko se dobro počuti, mu moramo le dati žogo,“ je bil nad soigralcem navdušen Antetokounmpo. Ko se je Brooklyn slabih devet minut pred koncem približal na 82:77, je domača zasedba naredila serijo 14:0. Middleton jo je začel z dvema prostima metoma, Giannis, ki je vmes prispeval sedem točk, pa jo je dobri dve minuti pozneje končal z zabijanjem po napadalnem skoku.

Middleton je iz igre metal 11/16, s črte prostih metov pa 11/12. Izkazal se je tudi s petimi ukradenimi žogami. Svoj delež je pristavil še en odlični obrambni igralec Milwaukeeja Jrue Holiday, ki je v statistiko vpisal 21 točk in osem skokov. Drugi strelec Brooklyna je bila James Harden s 16 točkami. “Naredil bom vse, kar je treba za zmago. Moram biti boljši tako v obrambi kot v napadu in poskrbel bom, da bo tako na sedmi tekmi,“ je dodal bradati superzvezdnik, ki po težavah s poškodbami ni optimalno pripravljen.


Vzhod, polfinale, šesta tekma:
MILWAUKEE (3) – BROOKLYN (2) 3:3
104:89 (26:19, 33:29, 19:19, 26:22)
Middleton 38 (11/16 iz igre, 5/8 za tri, prosti meti 11/12), 10 skokov, 5 podaj in 5 ukradenih žog, G. Antetokounmpo 30 (12/20 iz igre) in 17 skokov, Holiday 21, B. Lopez 8, Tucker 3, T. Antetokounmpo in Forbes po 2; Durant 32 (15/30 iz igre) in 11 skokov, Harden 16 (5/9 iz igre) in 7 podaj, Griffin 12, Harris 9, Green 5, Johnson in Perry po 4, Brown 3, Luwawu Cabarrot
2.

Šesta tekma, sobota ob 1.30:
ATLANTA (5) – PHILADELPHIA (1) 3:2


Zahod, polfinale, šesta tekma, sobota ob 4.00:
LA CLIPPERS (4) – UTAH (1) 3:2

Že odločeno:
Denver (3) – PHOENIX (2) 0:4

V krepkem tisku je izid v zmagah, igrajo na 4 zmage po sistemu 2-2-1-1-1.