Strokovnjaki od Luke Dončića pričakujejo veliko. Foto: AP
Strokovnjaki od Luke Dončića pričakujejo veliko. Foto: AP

To je tudi čas, ko veliki ameriški mediji pripravijo svoje napovedi za prihajajočo sezono, eno od takih so naredili pri ESPN-u, kjer so košarkarske novinarje povprašali po različnih napovedih in prejemnikih nagrad.

Blizu tudi Ayton
Za slovenske ljubitelje je gotovo najzanimivejša napoved dobitnika nagrade za najboljšega novinca lige. 21 novinarjev je glasove porazdelilo med vsega tri igralce, največ glasov (12) je prejel Luka Dončić, na listi sta se znašla še prvi izbor na naboru Deandre Ayton (8) ter Trae Young (1), ki je bil prav z Dončićem zamenjan na naboru.

LeBron prvi favorit za nagrado MVP
Po selitvi LeBrona Jamesa v Zahodno konferenco se pričakuje napet obračun v boju za nagrado MVP rednega dela. ESPN-ovi novinarji tako kot glavnega favorita vidijo prav Jamesa (9), več kot dva glasova je prejel le še Anthony Davis (4). Selitev Jamesa v LA Lakerse naj bi vplivala tudi na razvoj Brandona Ingrama, ta naj bi tako prejel nagrado za igralca, ki bo najbolj napredoval. Novinarji so mu namenili 9 glasov, po 2 sta prejela Tobias Harris in Jamal Murray.

Nagrada za 6. igralca naj bi pripadla Ericu Gordonu (5), po tri glasove sta prejela Terry Rozier in Dennis Schroder. V boju za najboljšega obrambnega igralca sezone strokovnjaki vidijo dvojec Rudy Gobert (7) in Kawhi Leonard (6). Trener leta pa naj bi postal Brad Stevens (7), blizu pa naj bi bila še Quin Snyder (6) in Mike Budenholzer (4).

Golden State nesporni favorit
In še tisto glavno – prstan. Tukaj so si strokovnjaki dokaj enotni, saj jih kar 19 meni, da bo Golden State serijo zaporednih naslovov podaljšal na tri, dva v tej vlogi vidita Houston, eden pa Boston (v tej kategoriji je glasove oddalo 22 novinarjev).