Liga NBA se bo vendarle nadaljevala. Luka Dončić bo poskušal v nedeljo z Dallasom v seriji proti LA Clippersom izsiliti odločilno sedmo tekmo 1. kroga končnice. Foto: Reuters
Liga NBA se bo vendarle nadaljevala. Luka Dončić bo poskušal v nedeljo z Dallasom v seriji proti LA Clippersom izsiliti odločilno sedmo tekmo 1. kroga končnice. Foto: Reuters
Sorodna novica Tudi tri četrtkove tekme preložene, a končnica se bo nadaljevala

Komisar lige Adam Silver je sporočil, da so bili pogovori z igralci in lastniki klubov konstruktivni in da je na koncu prevladovalo enotno mnenje, da se mora tekmovanje v mehurčku v Orlandu nadaljevati, liga pa je v sodelovanju z igralci in lastniki klubov sprejela niz ukrepov za aktivno vključitev v družbene reforme.

Lastniki klubov in vodstvo lige so obljubili, da bodo uporabili vsa možna sredstva za zagotovitev socialne pravičnosti in rasne enakopravnosti.

Lastniki se bodo bolj aktivno vključili tudi v letošnje predsedniške volitve v ZDA. V vseh mestih, kjer imajo lastniki klubov lige svoje dvorane, bodo v njih organizirali volilna mesta za novembrske volitve in tako skušali čim večjemu številu ljudi omogočiti izbiro predsednika.

"Te obljube smo sprejeli po več mesecih napornih priprav na varno nadaljevanje sezone lige NBA, z njimi pa želimo doseči socialno pravičnost in rasno enakopravnost. Veselimo se nadaljevanja tekmovanja tu v Orlandu in skupnega dela v prihodnje," je vodstvo lige zapisalo v sporočilu za javnost.

V štirih dneh je bilo odpovedanih dvanajst tekem, med njimi tudi peta tekma med Dončićevim Dallasom in Los Angeles Clippersi, ki v zmagah vodijo s 3:2. Naslednja tekma bo v nedeljo.

V soboto bodo v Orlandu tri tekme, najprej Milwaukee - Orlando, nato Oklahoma City - Houston in nazadnje Portland - LA Lakers.

KONČNICA, 1. krog, Vzhod, peta tekma, sobota:
MILWAUKEE (1) - ORLANDO (8) 3:1

MIAMI (5) – Indiana (4) 4:0

Polfinale, prva tekma, nedelja:
TORONTO (2) – BOSTON (3) 0:0


1. krog, Zahod, peta tekma, sobota:
OKLAHOMA CITY (5) - HOUSTON (4) 2:2

Peta tekma, sobota:
PORTLAND (8) - LA LAKERS (1) 1:3

DENVER (3) - UTAH (6) 2:3

Šesta tekma, nedelja:
LA CLIPPERS (2) - DALLAS (7) 3:2

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.