Pogled na del Disneyjevega parka dan po zaprtju zaradi pandemije novega koronavirusa. Foto: Reuters
Pogled na del Disneyjevega parka dan po zaprtju zaradi pandemije novega koronavirusa. Foto: Reuters

"Liga NBA je začela prve pogovore s podjetjem Walt Disney, da bi sezono konec julija nadaljevala v njihovem parku na Floridi. To bi bilo edino prizorišče tako za tekme, treninge kot bivanje," je potrdil predstavnik Lige NBA Mike Bass in nadaljeval: "Naša prioriteta ostaja skrb za zdravje igralcev in vseh vpletenih, ki bodo sodelovali pri tem projektu."

Sorodna novica Nadaljevanje konec julija v Orlandu in Las Vegasu?

Vpoklic igralcev 1. junija
Tekmovanje se je zaustavilo 11. marca. Vodstva ekip naj bi imela sestanek naslednji petek. Ponoven vpoklic košarkarjev v ekipe naj bi se začel okrog 1. junija. Po dvotedenski karanteni naj bi se začeli individualni treningi, nato ekipni, konec julija pa bi se liga vendarle lahko nadaljevala.

Na voljo tri igrišča
Ni še jasno, v kakšni obliki – bodo odigrali vse tekme preostanka rednega dela ali pa bi se takoj lotili končnice. Z drugo možnostjo ne bi pridobili le na času, z njo bi tudi prepolovili število vseh udeležencev, s čimer bi zmanjšali verjetnost okužb. A pri Disneyju so mnenja, da to ne bo potrebno, saj je njihovo posestvo veliko skoraj en kvadratni kilometer, ima dovolj velik hotel in tri igrišča.